Jack Plooij

Samen met de Formule 1-verslaggever Olav Mol, vormt Jack Plooij een onverslaanbaar duo. Vanaf 2000 verzorgen ze, met tussenpozen, samen het commentaar bij de Grand Prixs, met vaak een humoristische insteek. Ook wanneer de F1 grim en grijs is, weet de goedlachse Plooij de fans op te beuren met zijn befaamde interviews. 


Jack Plooij, opgeleid in tandheelkunde, komt in 1991 in aanraking met de autosport en ook met Olav Mol. Bij de Grand Prix van Monza vraagt Olav Mol, of Jack Plooij verslag wil doen vanaf de Pitsstraat. In de periode die volgt maakt Jack Plooij herhaaldelijk optredens als verslaggever. In 1995 is het echter Allan Kalff die door RTL wordt aangesteld om de interviews in de pits af te nemen. 

Formule 1 uitzendrechten

In 2001 komt daar verandering in en neemt Jack Plooij het over van Kalff. Tot 2007 houdt dit stand, totdat de uitzendrechten, nadat SBS ze in handen had, weer terecht komen bij RTL. Mol verhuist mee, maar Jack Plooij besluit aan te blijven. Bij SBS kan hij zich op andere manieren ontplooien en doet dan onder meer verslag van de World Champ Car Series. 

Jack Plooij - Olav Mol

In 2016, met de komst van Ziggo Sport, keert Jack Plooij terug naar de Formule 1. Voor menig F1-fan is het duo Plooij-Mol niet weg te denken uit de Formule 1 en zorgen ze samen voor reuring in de paddock. Niet alleen in Nederland worden de interviews van Jack Plooij geprezen, filmpjes van hem gaan de hele wereld over.

 

Meer nieuws