Jack Plooij

Jack Plooij, geboren op 10 mei 1961, is een Nederlandse tandarts en sportverslaggever. Hij is het meest bekend van zijn rol als pitstraat-verslaggever tijdens Formule 1-Grands Prix. Samen met Olav Mol verzorgde hij het commentaar bij de Formule 1 voor Ziggo Sport. Plooij vormt samen met de Formule 1-commentator Olav Mol een hecht duo. Sinds 2001 verzorgen ze, met tussenpozen, samen het commentaar bij de Grands Prix met vaak een humoristische insteek. 

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Plooij, opgeleid in tandheelkunde, komt in 1991 in aanraking met de autosport en ook met Olav Mol. Bij de Grand Prix van Monza vraagt Olav Mol of Plooij verslag wil doen vanuit de pitstraat. In de periode die volgt, maakt Plooij herhaaldelijk optredens als verslaggever. In 1995 is het echter Allard Kalff die door RTL wordt aangesteld om de interviews in de pits af te nemen.

Formule 1-uitzendrechten

In 2001 komt daar verandering in en neemt Jack Plooij het over van Kalff. Tot 2007 houdt dit stand, totdat de uitzendrechten voor de Formule 1 van SBS weer in handen komen bij RTL. Mol verhuist mee, maar Plooij besluit te blijven. Bij SBS kan hij zich op andere manieren ontplooien en doet onder meer verslag van de World Champ Car Series. 

Jack Plooij en Olav Mol

In 2016, met de komst van Ziggo Sport, keert Plooij terug naar de Formule 1. Sinds 2022 is Plooij niet meer terug te zien als pitstraat-verslaggever bij de Formule 1. De uitzendrechten van de Formule 1 gingen van Ziggo Sport naar Viaplay en Plooij wordt niet benaderd voor een rol bij de nieuwe streamingdienst.

Jack Plooij Nieuws