'Power Rankings': Perfecte score voor Leclerc, Verstappen gedeeld vijfde met Pérez en Hamilton Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': Perfecte score voor Leclerc, Verstappen gedeeld vijfde met Pérez en Hamilton

'Power Rankings': Perfecte score voor Leclerc, Verstappen gedeeld vijfde met Pérez en Hamilton

De 'Power Rankings' van het Grand Prix-weekend in Australië zijn binnen. Charles Leclerc was superieur op het circuit in Albert Park en dat is ik terug te vinden in zijn beoordeling. Door enkele verrassende resultaten tijdens het weekend maken Lando Norris en Alexander Albon de top-drie van dit raceweekend compleet. Ondanks zijn uitvalbeurt is Max Verstappen ook te vinden in de top-tien.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Australië is de balans weer opgemaakt door het jurypaneel. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Leclerc met perfecte score na 'Grand Slam'

Leclerc wist afgelopen weekend poleposition te pakken, de race te winnen, de snelste raceronde te grijpen en hij reed elke ronde van de race op kop. Dat betekent dus dat de Monegask voor het eerst in zijn carrière de Grand Slam van de Formule 1 heeft behaald. In de 'Power Rankings' van Aramco krijgt de Ferrari-rijder dan ook een 10 met een griffel. Dit is overigens niet de eerste keer dat Leclerc dit seizoen de perfecte score krijgt. Voor de eerste Grand Prix in Bahrein kreeg de coureur ook al een 10.

Verstappen moet vijfde plaats delen

Voor Verstappen was het een uitermate frustrerend weekend. De balans in zijn RB18 was gedurende de sessies niet optimaal, waardoor de coureur nooit echt dicht bij Leclerc kon komen. Desalniettemin was de Nederlander tijdens de kwalificatie wel redelijk competitief. In Q3 was Verstappen voor de laatste twee bochten sneller dan Leclerc, maar door een fout verloor hij uiteindelijk drie tienden. In de race ging het van kwaad tot erger, want voor de tweede keer dit seizoen viel de regerend wereldkampioen uit. Desondanks mag hij een 8,2 noteren.

Daarin is hij echter niet de enige. Teamgenoot Sergio Pérez en Lewis Hamilton krijgen van de 'Power Rankings' ook een 8,2, en ze staan daarmee op een gedeelde vijfde plek met Verstappen. Door de uitvalbeurt van de Limburger eindigde Pérez op de tweede plek, maar het betekende ook dat de twee Mercedes-rijders een plekje opschoven. George Russell, die op het podium finishte, heeft dan ook een hoger cijfer dan de twee Red Bull-rijders en zijn teamgenoot. De jonge Brit staat op de vierde plek en krijgt een 8,4.

Albon en Norris met hoge cijfers

Voor Williams en McLaren is het seizoen niet positief begonnen. De Britse renstallen missen de snelheid ten opzichte van de competitie. Vooral de Grand Prix van Bahrein was pijnlijk voor McLaren, maar ze lijken langzaam uit het dal te kruipen. Lando Norris wist in Melbourne dan ook knap op de vijfde plek te eindigen en dat levert hem een 8,6 op. Nog knapper was het uitstekende bandenmanagement van Alexander Albon, waardoor hij op Albert Park zijn eerste punt in dienst van Williams scoorde. Hij eindigt in de 'Power Rankings' op plek twee met een zeer verdienstelijke 9,4.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws