Promotor GP Saoedi-Arabië ontmoette coureurs met zorgen over mensenrechten, Hamilton niet één van hen Formule 1
Formule 1

Promotor GP Saoedi-Arabië ontmoette coureurs met zorgen over mensenrechten, Hamilton niet één van hen

Promotor GP Saoedi-Arabië ontmoette coureurs met zorgen over mensenrechten, Hamilton niet één van hen

De promotor van de Grand Prix van Saoedi-Arabië zegt een aantal F1-coureurs ontmoet te hebben om hun zorgen over de mensenrechtensituatie van het land voorafgaand aan het raceweekend in december te bespreken. Men zou zelf naar het land moeten afreizen om de situatie te zien en vervolgens een nieuw oordeel te vellen.

Meerdere coureurs hebben zich al uitgesproken over de situatie in het land. Lewis Hamilton noemde de mensenrechtensituatie eerder nog een 'enorm probleem'. Ook leidde het organiseren van een race in Saoedi-Arabië tot kritiek van instanties zoals Amnesty International. Promotor van de GP en voorzitter van de Saudi Automobile and Motorcycle Federation, prins Khalid Bin Sultan Al Faisal, zegt dat hij de zorgen graag wil bespreken.

'Ik heb een paar coureurs op Silverstone ontmoet", onthulde prins Khalid maandag volgens Autosport. 'Ik ga hun namen niet noemen, maar Lewis Hamilton was niet een van hen. Ik zei: luister, ik ga je niets vertellen. Je komt naar Saoedi-Arabië en je ziet het, en als je hier voor de race wilt komen, kun je komen en zelf je oordeel vellen. Wat ik ook over mijn land zeg, het is beter dat je het zelf komt bekijken. We zijn zeker van waar we naartoe gaan en hebben geen problemen om te bespreken.'

Diversiteit ook een onderwerp voor discussie

Er waren ook enige zorgen over de diversiteitsituatie in Saoedi-Arabië. De Formule 1 werkt met het We Race As One-programma om diversiteit en inclusie in de sport te bevorderen. De situatie in Saoedi-Arabië zou in strijd kunnen zijn met dit programma, maar prins Khalid weerspreekt dat: 'We werken nauw samen om op één lijn te komen met onze missies. Op dit moment gaat het heel goed tussen ons. Dit maakt deel uit van onze strategie, in Saoedi-Arabië, om ons land open te stellen. We willen de kwaliteit van leven bewijzen voor iedereen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws