Prost enthousiast over Zandvoort: 'Je moet een zonnebril op om het oranje te verdragen' Formule 1
Formule 1

Prost enthousiast over Zandvoort: 'Je moet een zonnebril op om het oranje te verdragen'

Prost enthousiast over Zandvoort: 'Je moet een zonnebril op om het oranje te verdragen'

Alain Prost geniet met volle teugen van de Grand Prix in Zandvoort. De Fransman heeft een rijke geschiedenis op het circuit, hij is in elk geval blij dat de Formule 1 terug is gekeerd naar het circuit in de duinen. Door De Telegraaf laat hij optekenen dat het circuit een belangrijke plaats heeft in de geschiedenis van de sport.

'Zandvoort is een belangrijk onderdeel van onze sport, maar in mijn carrière', vertelt Prost. 'Ik weet nog dat ik in 1981 hier een geweldig gevecht had met Alan Jones, later dat seizoen zou ik een soortgelijk gevecht hebben op de Hockenheimring. Daar hebben we het nog steeds over', gaat de Fransman gepassioneerd verder.

Het circuit verschilt volgens de Fransman niet teveel van wat het vroeger was. 'Het is een heel speciaal circuit. Je gaat op en neer, je hebt kombochten en het is flink hobbelig op sommige punten. Ook vroeger was het al geweldig om hier met een Formule 1-bolide te rijden. Het circuit is wel wat smal, maar niettemin interessant', legt Prost uit.

Prost wil meer 'banking' in Formule 1

Prost is voornamelijk een groot voorstander van de 'banking' in verschillende bochten op Zandvoort. 'Ik verbaas me erover dat we dit niet op meer circuits hebben. Sommige van mijn beste gevechten waren in kombochten. Het draait natuurlijk voor een groot deel om veiligheid, maar dit is wel erg spectaculair.'

'Het circuit heeft in ieder geval een geweldige ambiance. Het is ook een geweldig circuit voor de fans. Doordat er zo veel hoogteverschillen zijn, heb je op veel plekken uitzicht op dit circuit. De ambiance is ook goed, je moet een zonnebril op om het oranje op de tribunes te verdragen! Voor Nederland is dit natuurlijk mooi, maar ook voor Verstappen is dit gaaf', sluit Prost af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws