Prost geeft toe: 'Had mijn twijfels toen we Alonso contracteerden' Formule 1
Formule 1

Prost geeft toe: 'Had mijn twijfels toen we Alonso contracteerden'

Prost geeft toe: 'Had mijn twijfels toen we Alonso contracteerden'

Alain Prost, adviseur van Alpine, geeft toe dat hij aanvankelijk zijn twijfels had over Fernando Alonso. De Spanjaard keerde begin dit jaar terug in de Formule 1 na twee jaar afwezigheid. Zijn leeftijd, Alonso is onderhand veertig, en zijn twee jaar durende sabbatical zouden twijfels hebben opgeworpen bij Prost. Die twijfels zijn echter allang weg.

Tegenover Canal+ vertelt de viervoudig wereldkampioen over Alonso. 'Toen we Fernando contracteerden, had ik zo mijn twijfels', geeft Prost toe. De Fransman geeft Alonso veel credits voor zijn aandeel in de zege van Esteban Ocon vorig weekend tijdens de Grand Prix van Hongarije. De Spanjaard hield de aanstormende Lewis Hamilton enkele ronden op, wat voor Ocon net genoeg was om als eerste over de meet te komen.

'Iedereen heeft het wel over die geweldige zege van Ocon, maar wat Fernando daarvoor deed was heel belangrijk. Hij offerde zich op om ervoor te zorgen dat Ocon kon winnen', vertelt Prost. Zijn mening over de wereldkampioen van 2005 en 2006 is dan ook 180 graden gedraaid. 'Mijn zorgen zijn allang weg. Alonso is een voorbeeldige teamspeler en tilt het team met zijn mentaliteit ook naar een hoger niveau.' Prost stelt dat Alonso exact wist wat hij moest doen in gevecht met Hamilton om een zege voor zijn teamgenoot veilig te stellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws