Prost: 'Ik zou nooit commentaar leveren op Verstappens agressie' Formule 1
Formule 1

Prost: 'Ik zou nooit commentaar leveren op Verstappens agressie'

Prost: 'Ik zou nooit commentaar leveren op Verstappens agressie'

Alain Prost verwacht geen crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de seizoenfinale. In Prost zijn loopbaan is het voorgekomen dat de titel wél op deze manier bepaald werd, maar in de huidige Formule 1 kan dit volgens hem helemaal niet meer. Wanneer Telegraph bij de viervoudig wereldkampioen informeert naar of de WK-leider bij de stewards bepaald gaat worden, is hij duidelijk: 'Ik denk van niet.'

'Vandaag de dag kan er gediscussieerd worden over dergelijke incidenten en zie je van alles in de telemetrie. Dat is waarom het nu totaal verschillend is van toen', beargumenteert Prost, die denkt dat de transparantie in de data niet meer toestaat dat titelconcurrenten wegkomen met illegale en gevaarlijke acties. 'Als het overduidelijk is, dan ontstaat er ook geen controverse', verwacht de Fransman.

Prost voorziet scenario's voor Verstappen en Hamilton

'Ik denk dat we één van drie mogelijke scenario's gaan zien. Het kan dat we een makkelijke, en dus rustige, race gaan zien. Het alternatief is dat we een bizarre race te zien krijgen waarin een van de twee duidelijk een overtreding begaat, maar dat je er geen controverse aan overhoudt', vervolgt de Alpine-adviseur. In dat geval is het duidelijk wie van de twee schuldig is aan het incident en is het verder niet nodig om naderhand te bepalen wie er wereldkampioen wordt.

Het laatste scenario is het meest vervelende scenario, geeft Prost toe: 'Iedereen begrijpt waarom je punten af zou moeten trekken of een andere strenge maatregel zou nemen. Het ergste zou zijn als het ergens in het midden zit. Dan wordt het kampioenschap beslist door de stewards.' Dat is dan ook het scenario waar niemand op zit te wachten. Het zou een smet zijn op een schitterende strijd tussen twee grootheden.

Prost beoordeelt titelstrijders

Tenslotte gaat de oud McLaren-coureur in op de twee titelconcurrenten zelf. Als eerst haalt hij de huidige WK-leider aan: 'We weten dat Verstappen agressief is, dat is zijn stijl. Gaat hij te ver? Ik zou nooit commentaar leveren op zijn agressie, maar ik had vergelijkbare problemen met Senna.' Hij ziet dus wel wat terug van Ayrton Senna in de rijstijl van de Nederlander. Ook Senna reed zonder compromissen te sluiten en dook ik elk gat dat hij zag.

'Hamilton is veel volwassener', merkt Prost op. 'Hij rijdt de afgelopen wedstrijden exceptioneel. De circuits vormen het probleem bij deze twee coureurs. Als je een wijd circuit hebt waarop je kerbs mee kan pakken en dergelijken, ligt het niet alleen bij de coureurs, maar ook bij de FIA, stewards en andere betrokkenen. Dat maakt het complex.' De lay-outs van de circuits waar in de huidige tijd op gereden wordt, openen dus de deur voor tijdstraffen.

Denk jij dat Max Verstappen wereldkampioen wordt? Zet dan in en krijg 2,00 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws