Fittipaldi: 'Zeer belangrijk voor Verstappen om die titel te winnen' Opinie
Opinie

Fittipaldi: 'Zeer belangrijk voor Verstappen om die titel te winnen'

Fittipaldi: 'Zeer belangrijk voor Verstappen om die titel te winnen'

Emerson Fittipaldi heeft zijn licht geschenen op de titelstrijd van 2021. In Abu Dhabi valt het spannende seizoen van Max Verstappen en Lewis Hamilton in zijn slot, en allebei de teams komen in aanmerking voor de constructeurstitel én de coureurstitel. Fittipaldi ziet twee agressieve coureurs, maar waarvan er een toch wel een stuk meer ervaring heeft, met name als het gaat om het behalen van wereldtitels.

'Het zijn twee verschillende persoonlijkheden en Hamilton heeft natuurlijk veel meer ervaring. Hij is volwassener onder druk', zo steekt de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen van wal in gesprek met NOS. Van de twee kemphanen is het voor hem dus de oudere coureur die beter met de druk van de 2021-titelstrijd om weet te gaan. Aan beide kanten zijn er foutjes gemaakt in het 2021-seizoen.

'Verstappen is een stuk jonger, de jonge leeuw. Hij wil de titel winnen, dat is zeer belangrijk voor hem. Hij zal dan ook agressief rijden', voorspelt de Braziliaan, die daarna wel meteen een van de grootste voorwaarden van de F1 benadrukt: 'Je moet de eindstreep halen om te winnen.' Het is volgens hem nog maar de vraag of allebei de mannen de eindstreep halen.

Verstappen in Saoedi-Arabië

Ook laat Fittipaldi weten wat hij van het incident tussen de Nederlander en de Brit in Jeddah vond. 'Als je Horner met Verstappen hoort praten over dat die plek strategisch teruggegeven moet worden, dan weet je dat ze de limieten op gaan zoeken', stelt hij. 'Er zijn zoveel strategische beslissingen te maken. In Abu Dhabi wordt dat alleen nog maar erger.'

'Het was een hele sterke race waarin allebei de coureurs agressief reden. De stewards hebben de juiste keuze gemaakt aan de hand van de camerabeelden. Zij hebben veel meer informatie dan wij', Fittipaldi twijfelt er dus niet aan dat de wedstrijdleiding het incident juist heeft beoordeeld. 'Wij denken te weten wat hij daar deed. De FIA wéét wat hij daar deed. Dat is het grote verschil.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws