Prost over titelstrijd: 'Dan was Verstappen nu al wereldkampioen geweest' Formule 1
Formule 1

Prost over titelstrijd: 'Dan was Verstappen nu al wereldkampioen geweest'

Prost over titelstrijd: 'Dan was Verstappen nu al wereldkampioen geweest'

F1-legende Alain Prost geniet met volle teugen van de strijd om het kampioenschap tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Fransman geeft aan dat een enkel incident de uitkomst van een kampioenschap kan bepalen en stelt dat de Nederlander al wereldkampioen had kunnen zijn.

'Ik weet nog dat ik in Silverstone zei dat deze race een sleutelmoment was voor het wereldkampioenschap. Als Max daar de race gewonnen had, dan had hij een flinke lading aan punten erbij en dan was hij nu al kampioen geweest', aldus de viervoudig wereldkampioen in de Fastlane-podcast, die aangeeft zelf geen favoriet voor de titel te willen kiezen.

'Maar dat laat alleen maar zien dat het een lang seizoen is. Je kan geen mogelijkheden laten liggen want je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik zou het echt geweldig vinden als Max wereldkampioen wordt omdat hij zo jong is en het enorm verdient. Aan de andere kant laat Lewis ook exceptionele dingen zien. Laten we maar gewoon gaan kijken wat er gaat gebeuren.'

De adviseur van Alpine durft dan ook nog niet te stellen wie er wereldkampioen wordt. Het ligt aan de combinatie van coureur en auto, zo geeft hij aan. 'Lewis heeft veel meer ervaring en weet hoe hij een kampioenschap binnen moet slepen, maar aan de andere kant is Max heel erg jong en heel erg snel.'

Mogelijk enige kans om doel te bereiken voor Verstappen en Hamilton

Prost zag in eerdere seizoenen nog wel fouten van de Limburger, maar deze zijn dit seizoen verdwenen. 'In de voorgaande jaren maakte hij nog wel eens wat fouten, maar hij is nu sterker dan ooit tevoren. Hij zit ongeveer op hetzelfde niveau als Lewis en dat is precies wat je nodig hebt als je je eerste kampioenschap kunt winnen. Je weet nooit of je een tweede kans gaat hebben.'

Dit geldt overigens niet alleen voor Verstappen, zo benadrukt hij, ook voor Hamilton is dit mogelijk zijn enige kans nog om zijn achtste wereldtitel binnen te slepen en daarmee de alleenhouder wordt van het record 'meeste wereldtitels', iets wat hij nu nog moet delen met Michael Schumacher.

'Dat is natuurlijk ook de motivatie die Lewis nodig heeft om te bereiken wat hij kan bereiken. Dit is in ieder geval het beste voor de Formule 1. Het is exceptioneel voor onze sport en ik hoop dat het doorgaat tot in Abu Dhabi', aldus de voormalig coureur, die daarmee de hoop uitspreekt dat de titelstrijd pas beslist wordt tijdens de laatste race van dit seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws