Vettel met zwijgprotest richting Saoedi-Arabië: 'Volgende vraag!' Formule 1
Formule 1

Vettel met zwijgprotest richting Saoedi-Arabië: 'Volgende vraag!'

Vettel met zwijgprotest richting Saoedi-Arabië: 'Volgende vraag!'

Sebastian Vettel is niet tevreden met de richting die de Formule 1 opgegaan is met haar nieuwe circuits. Er worden in 2021 twee landen (Qatar en Saoedi-Arabië, red.) aangedaan waar over de situatie omtrent mensenrechten te discussiëren valt, al laat de Aston Martin-coureur dat maar achterwege. Zijn protest tegen deze nieuwe richting bestaat voornamelijk uit stilte.

Deze stilte werd maar al te duidelijk toen Vettel volgens F1-Insider na de Grand Prix van Qatar gevraagd werd of hij uitkeek naar de op één na laatste wedstrijd van het jaar in Jeddah. 'Nee!', reageerde hij. Er werd aangedrongen voor een vollediger antwoord, waarna hij de technische kant opging: 'Ik weet het niet. Het is een nieuw circuit dus we gaan het zien.'

Er werd gehengeld bij de Heppenheimer naar of zijn aversie tegen het aankomende raceweekend te maken had met het schenden van mensenrechten in de landen waar geracet wordt. Wederom gaf hij geen antwoord. 'Volgende vraag!', verzocht hij dwingend. Tijdens het interview werd tevens duidelijk dat Vettel zich maar nauwelijks in kon houden.

Domenicali's beredenering en de mega inkomsten van Saoedi-Arabië

Stefano Domenicali begrijpt dat de werkwijze van de F1 onder vuur ligt. De sport staat immers toe dat er landen in een goed daglicht gezet worden, terwijl daar bij niet elk land een reden voor is. De Formule 1-CEO licht toe: 'Ik geloof dat de schijnwerpers die wij deze landen bieden een podium creëren waarop zij kunnen bewijzen dat ze willen veranderen. Het helpt niet om deze landen af te sluiten van de rest van de samenleving.'

Wel is voor de Formule 1 een van de grootste drijfveren om naar onder meer Qatar en Saoedi-Arabië te gaan dat er rijkelijk betaald wordt voor de Grands Prix. Zo geeft het Duitse medium voor het eerst een cijfer vrij met betrekking tot de vergoeding voor een evenement. In de paddock wordt gefluisterd van een prijskaartje van 80 miljoen euro voor Saoedi-Arabië om de F1 naar de straten van Jeddah te halen.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws