Pérez gaat Verstappen helpen in titelstrijd: 'Max degene die vecht voor kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Pérez gaat Verstappen helpen in titelstrijd: 'Max degene die vecht voor kampioenschap'

Pérez gaat Verstappen helpen in titelstrijd: 'Max degene die vecht voor kampioenschap'

Sinds zijn komst naar Red Bull heeft Sergio Pérez langer dan gedacht nodig gehad om te wennen aan zijn nieuwe bolide, maar met name op de zondagen maakt hij een steeds betere indruk. Het team heeft hem nu dan ook harder nodig dan ooit, nu er op twee fronten wordt gestreden om het kampioenschap. De Mexicaan zal zich dan ook als een echte teamplayer opstellen en Max Verstappen helpen waar nodig.

In gesprek met Canal Plus geeft Pérez aan dat hij de Nederlander zal helpen waar hij kan, aangezien Verstappen de man is die vol in de titelstrijd verwikkeld is. 'Max is degene die vecht voor het kampioenschap. Ik heb er geen probleem mee om hem te helpen, want dat is in ieders belang', zo stelt de Mexicaan, die daarmee doelt op het feit dat Red Bull door een goed resultaat van Verstappen zowel bij de constructeurs als de coureurs wereldkampioen kan worden.

De nummer vier in het wereldkampioenschap heeft ervaren dat het niet makkelijk is om de teamgenoot van de Nederlander te zijn. 'Verstappen is de coureur van het moment, hij is erg sterk. Het is niet makkelijk om zijn teamgenoot te zijn, maar ik denk dat ik het goed doe.' Pérez vervolgt door te stellen dat het een stressvol seizoen is. 'Of het een stressvol seizoen is? Ja, natuurlijk. We naderen het einde, maar er is nog veel te doen.'

Aanpassen duurde langer dan verwacht

Waar zijn voorgangers uiteindelijk het schip moesten ruimen, heeft de Mexicaan zijn contract voor volgend seizoen al binnen. Helemaal tevreden over zijn eerste seizoen was hij desondanks niet. 'Ik had graag meer races gewonnen, maar ik heb me moeten aanpassen aan het team. Het is een heel proces met zo'n competitieve auto. Het duurde iets langer dan ik had verwacht', zo besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws