Update | 'Team achter Jeddah Street Circuit boekt onwijs veel progressie' Formule 1
Formule 1

Update | 'Team achter Jeddah Street Circuit boekt onwijs veel progressie'

Update | 'Team achter Jeddah Street Circuit boekt onwijs veel progressie'

Jeddah Street Circuit is nog niet af, en dat terwijl de Grand Prix van Saoedi-Arabië over iets meer dan twee maanden al verreden moet worden. Een woordvoerder van de organisatie van de race geeft aan dat er continu gewerkt wordt om zeker te weten dat het circuit ligt wanneer het Formule 1-circus langskomt. Ook wordt ingegaan op de relatief prijzige tickets.

'Het wordt een race tegen de klok om de baan op tijd af te krijgen', laat een woordvoerder weten tegenover het Franse persbureau AFP. 'Er wordt nu dag en nacht gewerkt', voegt hij daaraan toe. De planning van de bouw van het circuit is snaar strak. De Grand Prix vindt in het weekend van 3-5 december plaats, wat inhoudt dat ze nog iets meer dan twee maanden hebben om het project af te ronden.

Dure tickets voor Saoedi-Arabië

Prins Khalid bin Sultan Al-Faisal, voorzitter van de Saudische autosportbond, denkt dat we uitverkochten tribunes gaan zien begin december. 'We verwachten een enorme opkomst, vooral vanuit Europa en de Verenigde Staten', stelt hij. De vraag naar tickets ligt volgens hem hoog en zodoende hebben ze de prijs ook aardig op kunnen schroeven.

Al-Faisal legt uit dat de initiële investering in het circuit hoog lag en dat ze daar voor willen compenseren in de ticketprijs van de eerste edities: 'Het Formule 1-project heeft veel gekost en het is standaard dat de kosten moeten worden gecompenseerd door de verkoop van tickets en andere bronnen, waaronder advertenties en lokale sponsors.'

Update 12:50u (29/10) | 'Team achter Jeddah Street Circuit boekt onwijs veel progressie'

Het circuit van Jeddah begint er steeds beter uit te zien. Het team van Tilke Engeneering boekt steeds meer progressie en het circuit zou dus klaar moeten zijn voor de race over vijf weken. Mark Hughes meldt in RaceFans dat de progressie miraculeus is. 'Wat we over de laatste weken allemaal hebben bereikt is gewoonweg fantastisch.'

Tilke staat erom bekend dat ze over een relatief korte periode een circuit klaar kunnen hebben. Zo is Abu Dhabi bijvoorbeeld in achttien maanden gebouwd en Bahrein in zestien maanden. Desalniettemin had het team slechts acht maanden om het stratencircuit in Jeddah te bouwen. Het is de bedoeling dat het circuit uiteindelijk ook onderdeel wordt van de gewone infrastructuur van de stad.

Voorlopig is er nog geen gewoon verkeer rondom het circuit, om zo de snelheid van de constructie te kunnen bevorderen. Het eerste gewone verkeer zal rond maart volgend jaar, na de Grand Prix van dat seizoen, op gang komen. 'Op de lange termijn zal het veranderen in een snelweg', zegt Hughes. 'In het binnenveld zal er veel ruimte zijn voor andere sporten zoals voetbal en basketbal.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws