Racing Point: 'We zijn niet het hardst geraakte team' Formule 1
Formule 1

Racing Point: 'We zijn niet het hardst geraakte team'

Racing Point: 'We zijn niet het hardst geraakte team'

De nieuwe regelgeving in de Formule 1 gaat Racing Point niet zo hard raken als dat men zou denken. Dat stelt teambaas Otmar Szafnauer. De renstal is schuldig bevonden aan het illegaal kopiëren van de brake ducts van de Mercedes van 2019 en de FIA zou voor 2021 strengere kopieerregels willen invoeren.

Szafnauer verwacht niet dat die nieuwe regels zijn team hard gaan raken, zo laat hij weten aan Motorsport.com. 'We zijn niet het hardst geraakte team', zegt de Roemeen. 'We hebben vijfhonderd werknemers. De reden dat we er geen zevenhonderd of achthonderd hebben komt doordat we wat tekort komen op het gebied van binnenshuis produceren.' Daarmee doelt Szafnauer op het zelf kunnen ontwikkelen van auto-onderdelen.

'Maar als je ons met de andere teams vergelijkt, zijn we hetzelfde op het gebied van ontwerpen, ontwikkelen en aerodynamica. We zijn hetzelfde als de grote teams. De veranderingen gaan dan ook geen impact op ons hebben. We zijn altijd een constructeur geweest, vanaf onze Jordan-dagen al. We hebben de vaardigheden om zelf onze onderdelen te maken.' (foto: Racing Point F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws