Red Bull deelt plaagstootje uit aan Mercedes: 'Het is niet hetzelfde, het is veel beter' Formule 1
Formule 1

Red Bull deelt plaagstootje uit aan Mercedes: 'Het is niet hetzelfde, het is veel beter'

Red Bull deelt plaagstootje uit aan Mercedes: 'Het is niet hetzelfde, het is veel beter'

Pierre Waché, de technisch directeur van Red Bull Racing, heeft gereageerd op de kleine conceptwijziging bij de Oostenrijkse renstal. De Fransman geeft aan dat het juist een groter risico was geweest als het team op dezelfde voet was doorgegaan. De technisch directeur weet dat Red Bull het gevoel heeft dat het team de juiste stap heeft gezet. Daarnaast geeft Waché aan dat het concept van de RB20 niet per se lijkt op die van de W14 van Mercedes, aangezien de Red Bull-bolide beter is.

De evolutie van de RB19 heeft duidelijk concepten op de auto zitten die eerder bij Mercedes te vinden waren. Er wordt daardoor ook gesproken over een mogelijk zeropod-concept voor de RB20. Red Bull schaamt zich niet dat het naar een langzamere concurrent heeft gekeken. 'Je probeert niet te veel aan je eigen ego te denken wat betreft de keuzes, want de eerste reactie is: het is beter om je eigen ideeën te hebben', wordt technisch directeur Waché geciteerd door Motorsport.com.

'Als mens zeg je: ik zou liever mijn eigen dingen doen. Maar het is gevaarlijk, want je moet alles in acht nemen met de juiste criteria. Als je wilt gaan voor wat beter is, ga je voor wat beter is', vervolgt Waché. De cijfers in de simulator waren in ieder geval hoopgevend, waardoor Red Bull de keuze kon maken. Daarnaast ziet de Oostenrijkse renstal ook niet alleen maar gelijkenissen met het concept van Mercedes. 'Het is ook niet precies hetzelfde om eerlijk te zijn... het is veel beter.'

Geen gok van Red Bull, wel een risico

Vorig seizoen was de RB19 de dominante auto, waardoor teams het concept van de Red Bull-bolide hebben overgenomen. Om de competitie voor te blijven schakelde Red Bull over op een nieuw concept. 'We hebben deze beslissing genomen om vrij vroeg meer risico te nemen. Het is een evolutie van hoe we de auto hebben ontwikkeld, maar het was duidelijk een duw om ons de vrijheid te geven om een grote verandering in de strategie als geheel door te voeren.'

Analisten vinden de keuze om het concept deels om te gooien een moedige beslissing. Het was voor de regerend wereldkampioen makkelijk geweest om voort te bouwen op wat ze hadden. Waché vindt het echter geen grote gok. 'We gokken niet: we nemen gewoon risico. Het is anders. Je doet geen dingen op basis van wat je niet weet. Je zegt: ik wil naar deze richting gaan, wat kan ik doen om dat te bereiken? Dan komt de oplossing vanzelf', aldus de technisch directeur.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws