RB20

De RB20 is de 2024-auto van Red Bull Racing, en zal bestuurd worden door Max Verstappen en Sergio Pérez. Verstappen zal met de RB20 op jacht gaat naar zijn vierde wereldtitel in de Formule 1, terwijl Red Bull haar peilen eveneens gericht heeft op prolongatie van de constructeurstitel uit 2023. 

De RB20 is de opvolger van de RB19, de auto waarmee Red Bull het 2023-seizoen domineerde. Het Oostenrijkse team greep 21 van de 22 overwinningen, waarbij Verstappen met negentien zeges de veelvraat was. De Limburger pakte hierbij de nodige records, en eindigde het kampioenschap met meer dan het dubbele aantal punten van zijn teamgenoot, Sergio Pérez. Bij ingang van 2024 is het dan ook de vraag of het nóg beter kan bij Red Bull.

Bij de presentatie van de nieuwe Red Bull, op 15 februari 2024, werd meteen duidelijk dat het team niet conservatief te werk was gegaan. Zo waren er verschillende grote wijzigingen te bespeuren, al bleef de livery wel hetzelfde als in de voorgaande jaren. Ten opzichte van de RB19 heeft de RB20 een langere neus, minuscule, verticale sidepods, en zogeheten 'schouders', die doorlopen achter de halo over de motorkap. Het ontwerpteam van Adrian Newey en Pierre Waché lijkt daarbij inspiratie gehaald te hebben uit de Mercedes-bolides van 2022 en 2023.

RB20 Nieuws