Red Bull geen optie voor Russell: 'Dat is voor mij onmogelijk' Formule 1
Formule 1

Red Bull geen optie voor Russell: 'Dat is voor mij onmogelijk'

Red Bull geen optie voor Russell: 'Dat is voor mij onmogelijk'

George Russell zegt dat het voor hem niet mogelijk is om volgend jaar voor Red Bull Racing te rijden. De Williams-coureur wil loyaal blijven aan Mercedes, het team dat hem heeft ondersteund tijdens zijn weg naar en in de Formule 1.

Enige tijd geleden suggereerden Helmut Marko en Christian Horner dat Red Bull open zou staan voor een gesprek met Russell. Het zou 'dom' zijn om dat niet te doen als topteam. Echter, Russell ziet Red Bull niet als een mogelijke optie. 'Het is voor mij onmogelijk om volgend jaar voor Red Bull te rijden', vertelt de Brit in gesprek met het Duitse RTL.

'Zoals ik al eerder heb gezegd, ben ik een Mercedes-coureur. Mercedes heeft mijn hele carrière aan mijn zijde gestaan en heeft me als jonge coureur veel kansen gegeven. Dus het is zeker dat ik in een auto met een Mercedes-motor rij. Het is mijn auto, mijn merk.'

Russell kijkt naar keuze van Hamilton

Welk Mercedes-aangedreven team het wordt, wil of kan Russell nog niet zeggen. Hij vindt het ook een moeilijke keuze met de reglementswijziging van 2022 in zicht. 'Ik weet niet wat de beste optie is. Want toen Lewis Hamilton in 2012 McLaren verliet, zei iedereen dat hij gek was. Kijk eens hoe dat is uitgevallen. Dus ik kan niet zeggen welke auto volgend jaar het snelst is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws