Red Bull-hoofdingenieur: 'Als dat lukt, staan we volgend jaar weer bovenaan' Formule 1
Formule 1

Red Bull-hoofdingenieur: 'Als dat lukt, staan we volgend jaar weer bovenaan'

Red Bull-hoofdingenieur: 'Als dat lukt, staan we volgend jaar weer bovenaan'

Red Bull Racing houdt er rekening mee dat de machtsverhoudingen in 2023 weer heel anders kunnen liggen. Momenteel zegeviert het team uit Milton Keynes met overmacht ten opzichte van Ferrari en Mercedes, maar dat kan volgend jaar zomaar verdwenen zijn. Hoofdingenieur Paul Monaghan heeft echter vertrouwen dat Red Bull ook volgend seizoen weer top presteert.

De Oostenrijkse renstal zal in 2023 minder tijd mogen doorbrengen in de windtunnel en ook mogen er minder computersimulaties worden gedaan. De teams achter Red Bull krijgen juist meer testtijd. Dit kan een nadeel opleveren voor het team van Max Verstappen en Sergio Pérez. 'Ik zou daartegen kunnen pleiten en zeggen dat we de beste mensen hebben', grapt Monaghan in gesprek met Motorsport-Magazin.com. 'Maar daar ben ik niet helemaal objectief in.'

'Ik weet niet zeker of we volgend seizoen zullen profiteren van de goede prestaties', legt Monaghan uit. Het doel is om in 2023 opnieuw in de top van de Formule 1 te staan. 'We moeten in ieder geval op gelijke voet staan ​​met onze tegenstanders. Daarnaast verandert de regel voor de hoogte van de vloerrand en moeten we de stijfheid daarvan onder de knie krijgen', kaart de Brit enkele belangrijke punten aan.

Red Bull vol vertrouwen naar 2023

Red Bull kan echter wel net zo goed en snel ontwikkelen als teams met meer testtijd, waarschuwt Monaghan alvast. 'Als dat lukt, staan ​​we volgend jaar weer bovenaan. Maar kunnen wij dat ook echt doen? Natuurlijk zullen we weer competitief zijn, de vraag is of we dit zeer hoge niveau vast kunnen houden. We zullen het best mogelijke werk doen met enkele van de beste mensen in de Formule 1', aldus de hoofdingenieur van Red Bull.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws