Mercedes baalt om nieuwe F1-regels: 'Lijkt erop dat Red Bull nu duidelijke koploper is' Formule 1
Formule 1

Mercedes baalt om nieuwe F1-regels: 'Lijkt erop dat Red Bull nu duidelijke koploper is'

Mercedes baalt om nieuwe F1-regels: 'Lijkt erop dat Red Bull nu duidelijke koploper is'

Mercedes-hoofdingenieur Andrew Shovlin denkt dat de nieuwe reglementen van 2022, bedoeld om de baanactie spectaculairder te maken, hebben bijgedragen aan voorspelbaardere races. De Engelsman ziet dat Red Bull Racing nu de overduidelijke koploper is, wat de actie op de baan niet ten goede komt.

Shovlin vertelt in gesprek met Motorsport Week dat het doel om het veld dichter bij elkaar te brengen nog niet helemaal is behaald. 'Het lijkt erop dat Red Bull nu de duidelijke koploper is. Dus de races zijn misschien een beetje voorspelbaarder dan dat ze aan het einde van vorig jaar waren. Maar het is een kleine stap in de goede richting en het vergt ontzettend veel verandering om te komen waar we willen staan', doelt hij op de reglementen.

Shovlin: 'Volgen beter, maar competitieve volgorde F1 grotendeels vergelijkbaar'

De topman van Mercedes ziet wel een voordeel van de nieuwe reglementen. 'Het volgen is een klein beetje makkelijker geworden. Er zijn circuits waar je historisch gezien heel weinig inhaalde, zoals in Boedapest. En de race daar was een beetje interessanter. Je hebt ook het effect dat, wanneer je nieuwe regels invoert en ze helemaal nieuw zijn, zoals de huidige regels, het de competitieve volgorde een beetje reset.'

Shovlin ziet echter dat daar geen sprake van is en dat de volgorde van teams nog grotendeels hetzelfde is als in de voorgaande jaren. 'Misschien is dat waar we op hadden gehoopt en wat we volgens mij niet hebben gezien het dichterbij brengen van het veld is. Kijk, we hebben nu nog steeds een grotendeels vergelijkbare volgorde van teams van voor- naar achterin het veld.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws