Wolff: 'Komende één tot twee maanden cruciaal voor 2023 van Mercedes' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Komende één tot twee maanden cruciaal voor 2023 van Mercedes'

Wolff: 'Komende één tot twee maanden cruciaal voor 2023 van Mercedes'

Toto Wolff denkt dat de komende periode cruciaal zal zijn voor de ontwikkeling van Mercedes met oog op het 2023-seizoen. De teambaas van de Zilverpijlen legt in gesprek met RaceFans uit dat in de komende één tot twee maanden naar voren moet komen wat er volgend seizoen moet gebeuren voor de nieuwe auto.

De W13 van dit jaar was namelijk een teleurstelling, erkent Wolff. Het hielp ook niet mee dat in de beginfase van dit seizoen niet begrepen werd wat er nou aan de hand was met de lastige bolide. 'We misten de tools, de simulaties en het begrip om het probleem te ontdekken dat we zouden creëren met de manier waarop de auto werd ontwikkeld. Dat we het niet konden krijgen waar we het wilden hebben', vertelt de Oostenrijker.

Wolff legt uit wat precies tot de problemen behoorde. 'Aerodynamisch en mechanisch was de auto nooit op de goede plek', vertelt de teambaas, die zegt dat Mercedes lang nodig had om de W13 beter te laten presteren. 'Het heeft ons maanden gekost om een ​​aantal van de stappen die we hebben gedaan ongedaan te maken', geeft hij toe.

Mercedes begint aan 'cruciale periode'

Daarom zijn de komende maanden cruciaal om te zien wat er voor 2023 moet gebeuren qua ontwikkeling. 'Het is niet zo dat ik geloof dat we de Heilige Graal hebben ontdekt en dat we alles begrijpen en dat het volgend jaar een knaller wordt. Dit is nu een cruciale periode. Letterlijk in de komende één tot twee maanden moeten we, met een zekere mate van precisie, begrijpen wat er voor volgend jaar moet gebeuren.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws