Red Bull strikt Jeffrey Herlings voor virtuele Grand Prix Oostenrijk Formule 1
Formule 1

Red Bull strikt Jeffrey Herlings voor virtuele Grand Prix Oostenrijk

Red Bull strikt Jeffrey Herlings voor virtuele Grand Prix Oostenrijk

Aankomend weekend is er weer actie in de Formule 1. Weliswaar niet in het echt, maar wel virtueel. Tijdens de virtuele Grand Prix op de Red Bull Ring in Oostenrijk op zondag 31 januari zal Red Bull aantreden met meervoudig motorcrosskampioen Jeffrey Herlings. Dit maakt het team bekend op hun website. De Nederlander zal worden vergezeld door reservecoureur Alexander Albon, die al eerder meedeed aan de virtuele GP's.

Ontstaan virtuele Grands Prix

De Virtual GP was een idee die ontstond door de pandemie in maart 2020. Door de pandemie werden er meerdere races afgelast en moesten er alternatieven worden gevonden om bezig te blijven. Zo kwam de Formule 1 op het idee om op de weekenden dat er eigenlijk een race zou moeten plaatsvinden, deze race virtueel te organiseren. Tijdens de virtuele Grands Prix wordt er gebruik gemaakt van de meest recente editie van de officiële F1-game, in dit geval is dat F1 2020. Het spel van een nieuw seizoen komt namelijk meestal uit in de zomer.

Dit jaar zullen er ook weer virtuele Grands Prix worden gehouden, maar ziet het format er wel verschillend uit. Nu zullen ze bijvoorbeeld worden gehouden over drie weekenden met een sprint race met e-sporters en een hoofdrace met coureurs en andere bekende persoonlijkheden. Ook is het dit jaar een heus kampioenschap en is er zelfs een prijzenpot: 100.000 dollar (omgerekend zo'n 83.000 euro) voor het winnende team, die dat bedrag dan moet schenken aan een door het team uitgekozen goed doel.

Uniek rijdersduo Red Bull voor Oostenrijk

Red Bull gaat dus voor een stunt door Herlings aan te trekken voor de aankomende editie. Herlings is bekend van de MXGP, het wereldkampioenschap motorcross. Daarin is hij momenteel meervoudig kampioen en is hij in deze sport de meest succesvolle Nederlander aller tijden. Met teamgenoot Albon heeft de Nederlander een ervaren coureur naast zich, die vorig jaar ook al meedeed aan de virtuele GP's. Naast ervaring heeft de Thai, die dit jaar zal uitkomen in de DTM, ook succes geboekt. Zo heeft hij vorig jaar de virtuele Grand Prix van Brazilië gewonnen na een intense strijd met Charles Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws