Ricciardo kruipt na GP van Groot-Brittannië achter stuur van Red Bull RB19 Formule 1
Formule 1

Ricciardo kruipt na GP van Groot-Brittannië achter stuur van Red Bull RB19

Ricciardo kruipt na GP van Groot-Brittannië achter stuur van Red Bull RB19

Daniel Ricciardo stapt in juli in de RB19, zo bevestigt de Australiër zelf in gesprek met ESPN. De derde coureur van Red Bull Racing werkt dan een bandentest af voor Pirelli op het circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk. Het worden de eerste echte meters van Ricciardo in een moderne Formule 1-auto sinds de Grand Prix van Abu Dhabi vorig seizoen.

Toen reed Ricciardo voor het laatst mee aan een Grand Prix, waarna McLaren definitief afscheid van hem nam. Sindsdien is hij werkzaam als derde rijder van Red Bull en heeft hij al veel virtuele meters gemaakt met de bolide van Max Verstappen en Sergio Pérez. In juli begint dan eindelijk het echte werk met een bandentest op Silverstone, zo zegt de 33-jarige. 'Er is ook een mogelijkheid dat ik in september, na Monza, weer mag instappen. Over een paar maanden ga ik in ieder geval weer meemaken hoe het voelt.'

Ricciardo hoopt nog altijd op F1-terugkeer

Ricciardo kijkt ernaar uit om weer eens in een moderne Formule 1-auto te stappen. 'Al is het waarschijnlijk ook wel een auto die me bekend voorkomt. Dat is wel het geval in de simulator en ik heb vooral zin om te gaan rijden en het team, waar ik veel succes mee heb geboekt, te herinneren aan het feit dat ik nog steeds snel ben', is de meervoudig Grand Prix-winnaar strijdvaardig.

De man uit Perth wil namelijk weer terugkeren op de grid in 2024, maar zit tegelijkertijd ook wel goed op zijn plek in Milton Keynes. 'Betekent dat dat ik dit nog zo'n twee of drie jaar ga doen? Dat waarschijnlijk niet. Maar ik weet wel dat dit jaar goed voor me is. Volgend jaar wil ik weer op de grid staan, er is sprake van unfinished business. Ik probeer gewoon op de radar te blijven en voorbereid te zijn.'

Video | Ricciardo over MET Gala, Red Bull en terugkeer op F1-grid

Volg F1Maximaal nu ook op TikTok!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws