Ricciardo over wisselvallig seizoen: 'Zwakte dat ik auto daar niet kan laten werken' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over wisselvallig seizoen: 'Zwakte dat ik auto daar niet kan laten werken'

Ricciardo over wisselvallig seizoen: 'Zwakte dat ik auto daar niet kan laten werken'

Daniel Ricciardo denkt dat hij nog steeds niet helemaal de juiste rijstijl heeft om het maximale uit zijn McLaren te halen op sommige circuits. De Australiër geeft eerlijk aan waar hij nog tekortschiet en wat dus beter moet om wel het meeste uit het pakket te halen. Verder is hij lovend over teamgenoot Lando Norris, die volgens hem heeft aangetoond van wereldtopniveau te zijn.

Ricciardo heeft een eerste seizoen met verschillende pieken en dalen gehad bij McLaren. Waar hij voor de zomerstop worstelde met de auto, kende hij daarna een hoogtepunt door in Italië de eerste overwinning van het team sinds 2012, waarmee zelfs een 1-2 werd veiliggesteld doordat teamgenoot Norris achter hem op P2 eindigde. Toch is de Australiër de laatste paar raceweekenden weer erg wisselvallig.

Ongelukkig in Qatar

Ook in Qatar kende hij geen gelukkig weekend, nadat hij in de kwalificatie niet verder kwam dan P14, daar waar zijn teamgenoot een stuk verder vooraan op de grid mocht verschijnen. 'Uiteindelijk zijn dit soort lange en gemiddeld snelle bochten waar onze auto het meest wordt uitgedaagd. Dat is waar de McLaren-stijl de enige echte stijl is om snel door die bochten te komen', zo geeft hij aan in gesprek met Motorsportweek.

'Ik denk dat Lando het daar zeker beter doet in die bochten. Ik kom er nog niet helemaal uit. Het is de manier waarop je de bocht ingaat en de rem combineert met het insturen. Ik probeer de auto iets te laten doen en hij draait nog steeds, maar hij komt niet zo snel door de bocht. Het is maar een halve tiende, maar een halve tiende in deze lange bochten komt neer op drie of vier tienden. Het is dus eigenlijk gewoon dat.'

Ricciardo zelfbewust

Hoewel de auto daarin zeker een rol speelt, steekt de man uit Perth zijn hand toch vooral in eigen boezem. 'Het is absoluut een zwakte van de auto, maar uiteindelijk nog steeds mijn zwakte van het feit dat ik de auto niet goed kan laten werken in bepaalde delen', zo is hij zelfbewust, waarna hij ook aangeeft dat het niet makkelijk is om de rijstijl aan te passen. 'Als het makkelijk was, had ik het al geperfectioneerd.'

Hij is wel van mening dat zijn rijstijl al beter is dan eerder dit jaar en Ricciardo denkt dat dit komt vanwege zijn ervaring. 'Ik zie het verschil in het rijden en waarom ik tegen sommige van deze problemen aanloop. Ik denk zeker dat ik mijn stijl vanaf het begin van het jaar heb verbeterd. Maar er is duidelijk nog een stap te maken op sommige van de soorten circuits waar hij er meer bovenop zit dan ik', zo is hij lovend over teamgenoot Norris.

'Norris van topniveau'

De Australiër laat weten onder de indruk te zijn van de jonge Brit, maar maakt daarbij wel de kanttekening dat het Norris helpt dat hij al drie jaar in de papaya-gekleurde bolide rondrijdt. 'Ik vind dat Lando erg goed rijdt. Bij vragen over hem heeft hij dit jaar aan iedereen bewezen dat hij van topniveau is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws