Russell baalt na cruciale fout in laatste rondje: 'Ik heb er geen woorden voor' Formule 1
Formule 1

Russell baalt na cruciale fout in laatste rondje: 'Ik heb er geen woorden voor'

Russell baalt na cruciale fout in laatste rondje: 'Ik heb er geen woorden voor'

George Russell startte op P2 vandaag in Singapore en was zowat heel de race lang op weg naar een podiumplaats. De coureur van Mercedes leek na zijn laatste pitstop met nieuwe mediumbanden zelfs nog mee te doen voor de zege, totdat een misrekening zijn race abrupt beëindigde. Na afloop was Russell, die zijn teamgenoot zijn derde stek zag overnemen, dan ook enorm teleurgesteld.

Russell en Lewis Hamilton openden na het aflopen van de virtuele safety car de jacht op de drie koplopers. Charles Leclerc ging als eerste voor de bijl, maar Lando Norris bood meer weerwerk. Het Mercedes-duo geraakte niet voorbij de McLaren en Russell pushte te hard, waardoor hij plots frontaal in de muur belandde. 'Ik weet niet wat er gebeurde om eerlijk te zijn. Misschien was het een misrekening, frustratie of een gebrek aan concentratie. Voordat ik het wist, zat ik in de muur. Het is ongelooflijk pijnlijk om de race zo te eindigen. Ik heb er geen woorden voor', zei Russell tegen Viaplay.

De Brit was zichtbaar teleurgesteld en dat kunnen wij wel begrijpen. 'Het was echt een heel goed weekend', legde hij uit. 'De auto voelde fantastisch aan en het team heeft het enorm goed gedaan wat de strategie betreft.' Russell had na afloop dan ook het gevoel dat hij het team had teleurgesteld. 'Dit overschaduwt het hele weekend. Het lijkt wel alsof het gewoon niet mag zijn. Ik heb iedereen in de garage in de steek gelaten, maar we proberen verder te bouwen op het positieve.'

Geen tweede Grand Prix-overwinning voor Russell

De coureur van Mercedes ging vandaag opzoek naar de tweede zege uit zijn carrière na Brazilië vorig seizoen. P2 was een uitstekende uitgangspositie en, ondanks dat Russell bij de start terugviel naar de derde plaats, gaf de strategie van zijn team hem een uitstekende kans om tijdens de slotfase van de race weer mee te doen voor de eindzege. 'We waren er zo dichtbij om Lando in te halen en dan hadden we de race zelfs kunnen winnen. Ik was een halve autolengte verwijderd van de zege. Ik kreeg op het einde één kans en die heb ik niet gegrepen. Carlos heeft het ook fantastisch gedaan.'

Russell was er duidelijk het hart van in. 'Het is pijnlijk om achter te blijven zonder punten. Dit vat mijn seizoen meer dan samen.' Sommige reporters vroegen zich na afloop af of de Brit niet beter vrede had genomen met een podiumplek, maar daar was Russell het niet mee eens. 'Het was het waard. Ik had zonder twijfel twee plaatsen willen riskeren als dat betekende dat ik een kans had om te winnen.' Van spijt geen sprake in het kamp van de Mercedes-coureur, maar moest hij dit resultaat op voorhand geweten hebben, had hij het misschien toch net wat anders aangepakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws