Zegevierende Sainz in zevende hemel in Singapore: 'Het was een gedurfd plan, maar het werkte' Formule 1
Formule 1

Zegevierende Sainz in zevende hemel in Singapore: 'Het was een gedurfd plan, maar het werkte'

Zegevierende Sainz in zevende hemel in Singapore: 'Het was een gedurfd plan, maar het werkte'

Voor het eerst dit seizoen wist de concurrentie Red Bull Racing te verslaan: Carlos Sainz ging er in zijn Ferrari-bolide met de overwinning vandoor na een perfect uitgedachte strategie. De Spanjaard slaagde erin Lando Norris bewust DRS te geven, om zo de overwinning te kunnen verdedigen. Een intelligente keuze van Sainz leverde hem uiteindelijk de overwinning op, tot grote vreugde van hemzelf en het team.

In Monza bleek het team van Ferrari al een sterke factor te zijn, en ook in Singapore lieten ze nogmaals zien dat ze tegenwoordig een team zijn om rekening mee te houden. Sainz ging er op de zaterdag al met poleposition vandoor nadat de Ferrari-coureurs alle drie de trainingen domineerden, en op de zondag leek het een kwestie van uitvoering te zijn om de overwinning binnen te slepen. De uitvoering was echter niet zo makkelijk als gehoopt, want ook Mercedes en zelfs de McLaren van Norris waren onverwacht sterk. Toch wist Sainz, met een sterk staaltje strategische keuzes, de overwinning naar zich toe te trekken.

Sainz genoot van uitdagende race in Singapore, nadat strategie zijn kant op viel

Tegenover de camera van Viaplay benadrukte de Spanjaard al dat dit één van de mooiste dagen van zijn carrière is. 'Dit is wel degelijk een van de mooiste dagen van mijn loopbaan, ook samen met de kwalificatie van zaterdag.' Hij kon voornamelijk heel erg genieten van de uitvoering van zijn eigen strategische keuzes, en dat genot is volledig terecht als men kijkt naar de resultaten. 'Dat gevoel van winnen, en het uitvoeren van een perfecte race met een gedurfde strategie, dat voelt echt geweldig.' Toch had ook de Spanjaard het niet altijd even makkelijk, geeft hij toe. 'Er lag veel druk op mijn schouders en het was echt een lastige race, maar ik heb van iedere seconde genoten. Ik vond het fantastisch dat mijn plannetje bleek te werken.'

De slagingskans van zijn plan was namelijk aanzienlijk klein, en juist om die reden was de strategie een gedurfde keuze. 'Begrijp me niet verkeerd, dat soort beslissingen zijn totaal niet makkelijk. Ik weet dat ik mezelf daarmee ook onder druk zet en gewoon geen fouten mag maken, want dan had ik de leiding verloren. Maar ik moest die keuze maken als ik een kans wilde maken op de overwinning.' Uiteindelijk is het eind goed al goed voor Sainz, want de overwinning staat wel degelijk op zijn naam. 'Ik wist dat het mijn enige kans zou zijn, en gelukkig werkte het. Ik vind het leuk als ik buiten de lijntjes kan kleuren en als ik comfortabel in de auto zit, en dat was dit weekend het geval.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws