Russell denkt niet dat Mercedes met significante updates komt: 'Zal niet de wereld veranderen' Formule 1
Formule 1

Russell denkt niet dat Mercedes met significante updates komt: 'Zal niet de wereld veranderen'

Russell denkt niet dat Mercedes met significante updates komt: 'Zal niet de wereld veranderen'

George Russell gelooft niet dat Mercedes met echt uitgebreide updates komt naar Imola. Volgens de Britse coureur zal het niet 'de wereld veranderen' en mag het team er niet te veel van verwachten, vertelt hij bij Autosport. De Mercedes-coureur vindt het vooral belangrijk dat het team niet te veel moet vertrouwen op de updates, maar dat ze het ook nog even moeten laten zien op de baan zelf.

Er lijkt een te groot gat te zijn ontstaan tussen Mercedes en het dominante Red Bull Racing, nadat Mercedes koos voor hun eigen unieke ontwerp met betrekking tot de sidepods. Door de tegenvallende resultaten was het duidelijk dat er veel werk aan de winkel was voor de Duitse renstal, zodat de auto een stuk beter te besturen zou worden voor Russell en teamgenoot Lewis Hamilton.

Mercedes komt nu met het langverwachte upgradepakket, maar Russell is van mening dat het niet magisch zal zorgen voor duidelijke verbeteringen van de auto. 'Imola is een nieuw weekend, waarbij we nieuwe onderdelen op de auto hebben', zegt de Britse coureur. 'Hopelijk uit zich dat op een positieve manier, maar het zal niet de hele wereld voor ons veranderen. Het zou al fijn zijn als het een stap in de juiste richting is.'

Mercedes moet vooral verbeteringen vinden in het racetempo

Volgens de jonge Brit moet het team vooral niet te veel van de updates verwachten. 'We moeten het echt laten zien op de baan zelf', is Russell van mening. 'Ik hoop natuurlijk dat de upgrades geweldig zijn, maar dat zien we pas als we er zijn. Op vrijdagochtend kunnen we pas echt zeggen of het geslaagd is of niet.'

Na een stroef weekend in Miami hoopt de Mercedes-coureur dat het beter zal gaan in Imola. 'De auto is gewoon erg lastig om te besturen op het moment', vertelt Russell. 'Er valt nog extreem veel te verbeteren, maar daar is het team hard mee bezig.' Volgens ingenieur Andrew Shovlin moeten de updates in Imola vooral zorgen voor een snellere auto, 'met name tijdens de kwalificatie maar ook qua race pace.' De updates in Imola zijn nog maar een klein voorproefje van de updates die later in het jaar zullen komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws