Aston Martin maakt zich geen zorgen om upgrades Ferrari en Mercedes: 'We doen ons eigen ding' Formule 1
Formule 1

Aston Martin maakt zich geen zorgen om upgrades Ferrari en Mercedes: 'We doen ons eigen ding'

Aston Martin maakt zich geen zorgen om upgrades Ferrari en Mercedes: 'We doen ons eigen ding'

Aston Martin gelooft dat ze kunnen tippen aan Mercedes en Ferrari, als het gaat om de ontwikkelingsrace. Volgens teambaas Mike Krack is de Britse renstal hard op weg om belangrijke upgrades door te voeren, waardoor het team zich geen zorgen hoeft te maken om de directe concurrentie. Volgens Krack kan Aston Martin gemakkelijk de tweede plek in het kampioenschap in bezit houden, vertelt hij bij de Britse tak van GPfans.

Aston Martin heeft in het 2023-seizoen grote stappen gezet in vergelijking met het seizoen daarvoor. Waar ze in 2022 moeite hadden met het behalen van punten, strijdt het team nu met Ferrari en Mercedes voor de tweede plek in het kampioenschap. Het lijkt niet mogelijk te zijn om voorbij Red Bull Racing te gaan, maar het team van Fernando Alonso en Lance Stroll staat momenteel wel stabiel op de tweede plek.

Krack: 'We maken ons geen zorgen om de concurrentie'

Teambaas Krack is van mening dat zijn team gemakkelijk de rest van de teams achter zich kan houden, waaronder dus ook directe concurrenten Mercedes en Ferrari. 'We zijn hard bezig met onze ontwikkeling en we hebben er alle vertrouwen in dat we ook bij de volgende races beter en sneller blijven ontwikkelen dan de concurrentie', vertelt de Luxemburger.

Ondanks de zelfverzekerdheid van het team wil Krack nog niet te ver in de toekomst kijken. 'We kunnen niet zeggen wat er halverwege het seizoen gaat gebeuren', zegt de teambaas. 'We weten nu nog niet wat de rest van de teams aan het doen zijn en je moet natuurlijk niet vergeten dat je ook nog de auto voor 2024 moet ontwikkelen.'

Verder houdt Aston Martin de concurrentie ook niet heel goed in de gaten, geeft Krack aan. 'We doen vooral ons eigen ding en observeren niet echt de situatie van Mercedes en Ferrari', vertelt Krack. 'We hebben ons eigen plan en dat zal niet veranderen. Wij vinden het belangrijk dat we onszelf zijn en niet dat we alleen maar reageren op wat andere teams doen. Natuurlijk moet je soms dingen aanpassen, maar wij houden ons vooral met ons eigen plan bezig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws