Russell en Latifi moeten testdag afstaan aan reservecoureur Nissany Formule 1
Formule 1

Russell en Latifi moeten testdag afstaan aan reservecoureur Nissany

Russell en Latifi moeten testdag afstaan aan reservecoureur Nissany

Roy Nissany zal als reservecoureur aangehouden worden bij Williams in 2021. De Israëliër heeft een vernieuwde deal getekend met de Britse renstal, waarin vermeld staat dat hij drie keer in actie zal komen tijdens vrije trainingssessies in het aankomende Formule 1-seizoen. Maar ook mag hij een van de testdagen op zich nemen.

Het gevolg van deze deal is voor George Russell en Nicholas Latifi dat ze één van hun drie testdagen, die vermoedelijk gedeeld zou worden door de twee Williams-rijders, af moeten staan. Met een testperiode die al een stuk korter is dan normaal, met drie testdagen in totaal, betekent dit dat het Williams-duo een flinke hap uit hun testtijd gehaald ziet worden.

De 26-jarige reservecoureur heeft trots gereageerd op het contract dat hij tekende bij de Britse renstal: 'Ik ben werkelijk waar vereerd dat ik een deel uit mag maken van Williams. Sinds wij zijn gaan samenwerken hebben we enorme stappen gezet. Naast enkele succesvolle eerste vrije trainingen hebben we achter de schermen flink aan de weg getimmerd.'

'Ik heb mijzelf goed weten te ontwikkelen terwijl ik zo veel mogelijk probeer te geven voor het team. Ik hoop dat ik in 2021 deze sterke vorm vast kan houden', stelt Nissany vastberaden via de website van Williams. Onder zijn extra activiteiten valt ook een intensiever testprogramma in de simulator in Grove.

Roberts tevreden met Nissany

Williams-teambaas Simon Roberts heeft ook gereageerd op het nieuws van Nissany: 'Ik ben blij dat we Nissany aangehouden hebben als officiële testcoureur. Als team zijn we zeer tevreden met wat hij toevoegt met zijn simulatorwerk en op het circuit zelf. Wij hebben er vertrouwen in dat hij nog meer gaat groeien.' Over het inleveren van testtijd van zijn coureurs heeft Roberts het niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws