Russell heeft één doel bij Mercedes: 'Het behalen van een kampioenschap met hen' Formule 1
Formule 1

Russell heeft één doel bij Mercedes: 'Het behalen van een kampioenschap met hen'

Russell heeft één doel bij Mercedes: 'Het behalen van een kampioenschap met hen'

In 2021 tekende George Russell voor Mercedes met de droom te strijden om een wereldtitel in het meest dominante team. Nu, in 2023, heeft Russell niet alleen zijn potentieel gerealiseerd als de twaalfde Grand Prix-coureur in de geschiedenis van Mercedes, maar ook als hun zesde winnaar. Hij wist zelfs Lewis Hamilton te verslaan in hun eerste seizoen samen als teamgenoten in 2022.

Het 2023-seizoen is voor Russell een mix van hoogte- en dieptepunten geweest in vergelijking met zijn succesvolle debuutseizoen bij Mercedes in 2022. ‘Het is absoluut niet clean of soepel geweest, vooral als ik het vergelijk met vorig jaar. De resultaten kwamen gewoon vrij comfortabel, week na week. Ik denk dat we vorig jaar negentien van de 22 races in de top vijf eindigden, en dat ging redelijk gemakkelijk, eerlijk gezegd, terwijl het nu wat uitdagender is geweest’, vertelt de Brit tegen RaceFans. Toch gelooft de Mercedes coureur dat de zomerstop cruciaal was om te resetten en met een frisse blik naar de rest van het seizoen te gaan kijken.

Russell beseft dat het tijd kost om succes op te bouwen in de Formule 1 en wijst op voorbeelden zoals Max Verstappen en Michael Schumacher, die meerdere seizoenen nodig hadden voordat ze voor een kampioenschap konden vechten. Hoewel Russell dit seizoen niet voor overwinningen strijdt, blijft hij vastberaden en gelooft hij dat hij kan leren en groeien, zelfs naast de zevenvoudig wereldkampioen Hamilton. ‘Hij is natuurlijk de allerbeste aller tijden, ik leer veel op en naast de baan van hem.’

Vooruitblik op de toekomst

Met zijn toekomst bij Mercedes veiliggesteld tot ten minste het einde van 2025, is Russell vastbesloten om te vechten voor een kampioenschap met het team dat in hem geloofde en hem ondersteunde. 'Een team krijgt het in een gegeven seizoen goed of fout, maar ik ben erg zelfverzekerd. Mercedes en ook Red Bull, maakt niet uit wat er aan hen wordt voorgelegd in termen van reglementen, dat zijn de plaatsen waar je als coureur wilt zijn. Ik ben erg blij om een Mercedes-coureur te zijn', aldus Russell.

Russell gelooft dat Mercedes en Red Bull altijd zullen blijven strijden aan de top, en hij voelt zich vereerd om een Mercedes-coureur te zijn met de plicht om hun vertrouwen terug te geven door loyaliteit en prestaties. Uiteindelijk heeft de Brit maar één doel: ‘Het behalen van een kampioenschap met hen. Dat is mijn droom.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws