Horner wilde Verstappen en Pérez in formatie zien rijden: 'Steigerende paard verslagen in Italië' Formule 1
Formule 1

Horner wilde Verstappen en Pérez in formatie zien rijden: 'Steigerende paard verslagen in Italië'

Horner wilde Verstappen en Pérez in formatie zien rijden: 'Steigerende paard verslagen in Italië'

Christian Horner heeft na afloop van de Grand Prix van Italië Max Verstappen en Sergio Pérez de opdracht gegeven om in formatie te rijden. De teambaas van Red Bull Racing vond het prachtig om te zien dat zijn team tijdens de thuisrace van Ferrari de Italiaanse renstal wist te verslaan. Na een stevig gevecht met beide Ferrari-rijders kwamen Verstappen en Pérez respectievelijk als eerste en tweede over de streep. Red Bull heeft alvast een extra prijzenkast besteld.

Het 2023-seizoen staat in het teken van de dominantie van Red Bull en Verstappen. Ook op het circuit van Monza kwam de Nederlander als eerste over de streep en daarmee pakte Red Bull zijn veertiende zege in net zoveel races dit seizoen. De prijzenkast in Milton Keynes puilt momenteel uit. 'Ja, maar dat is een luxeprobleem', wordt Horner geciteerd door Motorsport.com. 'Ik houd niet van lege kasten. Er is al een andere kast besteld en gevuld. We zien het eind dit jaar wel weer.'

De zege van Verstappen in Italië werd nog mooier gemaakt door teamgenoot Pérez, die als tweede over de streep kwam na harde gevechten met Charles Leclerc en Carlos Sainz. Na afloop van de race reden de Red Bull-coureurs in formatie als een kleine plaagstoot naar Ferrari. 'Dat was speciaal om te zien. Ik vroeg beide rijders om in formatie te rijden, aangezien de stier het steigerende paard in Italië versloeg. Als Dietrich Mateschitz naar beneden had gekeken, dan had hij er ongetwijfeld van genoten.'

Horner: 'Deze kans krijg je niet vaak'

Naast het feit dat Red Bull alle races tot nu toe heeft weten te winnen dit jaar, sneuvelen er ook meerdere records. De Oostenrijkse renstal heeft als constructeurs de meeste Grand Prix-zeges op rij weten te boeken en Verstappen verbrak op Monza ook het record voor de meeste overwinningen op rij bij de coureurs. Momenteel denken de meeste concurrenten dat Red Bull de rest van het seizoen alle races zal blijven winnen. Toto Wolff is van mening dat alleen Red Bull zelf een ongeslagen seizoen in de weg kan staan.

Horner durft nog niet te stellen dat het team elke race kan winnen. De teambaas is uiteraard wel heel trots op het huidige seizoen. 'We schrijven geschiedenis. Die kans krijg je niet vaak. Als team zijn we door verschillende periodes gegaan: de beginjaren, het tijdperk tussen 2010 en 2013 met Sebastian Vettel in de V8-periode. Daarna kwamen zeven lastige jaren, maar we verloren nooit onze focus en ons doel. Om nu weer winnend te zijn, voelt speciaal voor een team dat door lastige periodes is gegaan. Hard werken betaalt zich uit', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws