Russell vreest herhaling van Spa: 'Verstappen toen een snelle en nu een snellere auto' Formule 1
Formule 1

Russell vreest herhaling van Spa: 'Verstappen toen een snelle en nu een snellere auto'

Russell vreest herhaling van Spa: 'Verstappen toen een snelle en nu een snellere auto'

Lewis Hamilton zag hoe hij opnieuw de fout inging bij het afstellen van zijn auto. De Brit zag hoe zijn teamgenoot de zaken wel goed voor elkaar had. George Russell kwalificeerde zich dan ook als vierde en is daar uitermate tevreden mee, zeker met het oog op het feit dat de auto in de race beter is. Toch verwacht hij achterom te moeten kijken, want de aanstormende Verstappen zou zomaar eens alsnog de overwinning kunnen pakken.

Hamilton heeft het moeilijk om zijn W14 aan de praat te krijgen, zo geeft hij te kennen in gesprek met Viaplay. 'Ik had de set-up wederom verkeerd en had het moeilijk in de auto. VT3 was een stuk beter, maar in de kwalificatie kreeg ik het niet werkende', aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die zag hoe de andere kant van de garage het wel voor elkaar had. 'Hij heeft geweldig werk geleverd met de setup, denk ik. Voor hem heeft het gewerkt', verwijst hij naar Russell.

Dat Russell de setup wel goed voor elkaar had, bevestigde hij zelf. 'Ik denk dat we goed werk hebben geleverd. We hebben de setup gemaximaliseerd, maar ook alle andere dingen die we in de auto hebben zitten. En ik ben blij om dat terug te zien wanneer je een goede ronde kan rijden. Het voelde goed en om als derde te beginnen is een groot resultaat. Maar we weten dat we nog een hoop werk te verrichten hebben.'

Tegenover Sky Sports vertelt de Brit dat hij ervan geniet om in Jeddah te racen. 'Het is echt leuk om op dit circuit te rijden, en de auto voelde goed aan. We wisten dat we te weinig downforce hadden, maar het is het beste waar we op hadden kunnen hopen. Het wordt een interessante race. Strategieën kunnen worden gedicteerd door VSC's en safety cars, maar we hebben een betere raceauto dan een kwalificatieauto', is hij hoopvol voor de Grand Prix.

Russell vreest herhaling van Spa

Toch denkt Russell dat hij nog wel over zijn schouder zal moeten kijken, want met Red Bull Racing dat zoveel sneller is dan de rest van het veld, zou Max Verstappen zomaar eens weer op kunnen rukken zoals hij dat in Spa deed afgelopen jaar. 'Je zag wat Max vorig jaar deed in Spa. Ze hadden toen een snelle auto en hebben nu een snellere auto. Red Bull heeft uitzonderlijk werk geleverd, maar we moeten ons concentreren op onszelf en meer prestaties vinden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws