Sainz gaat uit van een incident: 'Ze waren in een eigen league' Formule 1
Formule 1

Sainz gaat uit van een incident: 'Ze waren in een eigen league'

Sainz gaat uit van een incident: 'Ze waren in een eigen league'

Ondanks het feit dat hij vanaf poleposition mocht starten, denkt Carlos Sainz dat de derde plaats voor hem dit weekend het maximale resultaat was. Red Bull Racing bleek dit weekend heel erg veel te snel, iets wat de Spanjaard dan ook aanstipt. Toch denkt hij niet dat de dominantie zo groot zal blijven en denkt hij dat Ferrari wel weer terugkomt en overwinningen zal pakken dit seizoen.

In gesprek met Viaplay liet de Spanjaard weten dat hij gemaximaliseerd heeft vandaag, ondanks dat hij vanaf pole mocht beginnen. 'Ik denk het wel, ik denk niet dat we meer konden doen vandaag. De snelheid was niet goed genoeg en dus moeten we gaan analyseren waarom we er zo ver achter zitten, daar kunnen we ongetwijfeld goede lessen uithalen', zo denkt hij dat het team moet leren van de achterstand in de Ardennen.

Sainz had de hoop dat Verstappen moeilijker door het veld zou komen en hij een groter gat had kunnen slaan, maar niets bleek minder waar. 'Ik hoopte erop, maar ze hadden uiteindelijk meer snelheid dan gedacht en dat stoort me. Ze waren in een eigen league en dus moeten we kijken waarom dat zo is', aldus de Ferrari-coureur over de dominantie van de concurrent in Spa.

Ferrari zal terugslaan

Ook bij Sky Sports zag hij dat hij per ronde veel tijd verloor op de Nederlander en Sergio Pérez. 'Hier in Spa was het gat echt heel erg groot per ronde. We moeten kijken wat er is gebeurd. Ik denk dat het een incident is. Hier moeten we van leren. In de race hebben we alles gedaan om te winnen, maar we waren niet snel genoeg', zo denkt de Spanjaard wel dat het grote gat eenmalig zal zijn.

Hij twijfelt er dan ook niet aan of het team dit jaar nog een keer gaat winnen ten koste van Red Bull Racing. 'Ik denk dat we terug in vorm kunnen komen en Red Bull weer kunnen verslaan. Ik maak me geen zorgen over Mercedes. Zandvoort is beter voor onze auto. Daar moeten we sneller zijn. We moeten echter niet verwachten dat we daar makkelijk winnen', zo waarschuwt hij het team en de Ferrari-fans alvast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws