Verstappen was al overtuigd van goed resultaat: 'Geen idee of een zege mogelijk was' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen was al overtuigd van goed resultaat: 'Geen idee of een zege mogelijk was'

Verstappen was al overtuigd van goed resultaat: 'Geen idee of een zege mogelijk was'

Max Verstappen had niet verwacht dat hij zo makkelijk de zege kon grijpen tijdens de Grand Prix van België. De coureur van Red Bull Racing begon vanaf de veertiende plek vanwege een gridstraf, maar hij had al het gevoel dat hij kon strijden voor een podiumfinish. De auto van Red Bull was immers het gehele weekend al ijzersterk. De RB18 lijkt de komende weken nog beter te worden, aangezien er een nieuw chassis aankomt voor de Oostenrijkse renstal dat de auto nog wat lichter moet maken.

Veel mensen hadden al verwacht dat Verstappen de race zou winnen op Spa-Francorchamps. De coureur zelf was er niet zeker van, maar hij weet hoe goed de bolide was. 'De auto was geweldig dit weekend', vertelt Verstappen voor de camera van Sky Sports. 'We waren vanaf het begin al competitief. Ik had al verwacht dat we een goed resultaat konden boeken, maar geen idee of een overwinning mogelijk was. Je weet nooit wat er gebeurt bij de start. We waren rustig en konden uit de hectiek blijven. Na de safety car-periode had ik er wel vertrouwen in.'

Verstappen heeft door de overwinningen, en dankzij de zesde plek van Charles Leclerc, zijn voorsprong weten uit te bouwen naar 98 punten. De regerend wereldkampioen lijkt daardoor op weg te zijn naar titelprolongatie. Verstappen weet nog niet zeker of het kampioenschap al is veiliggesteld. 'Het is altijd lastig om te zeggen, maar we genieten ervan. We willen natuurlijk nog wel meer en daar werken we ook keihard aan.'

Verstappen laat niks los over nieuw chassis

Eerder dit weekend werd het al duidelijk dat Red Bull nog met een redelijk grote update komt. De Oostenrijkse renstal gaat een nieuw chassis brengen, waardoor het team nog ongeveer drie tienden kan winnen. Het team werd er al van verdacht dat ze het chassis al gebruikte in België, maar volgens Red Bull komt deze pas in Singapore. Verstappen wil niet te veel kwijt over de upgrade van Red Bull. 'We weten niet hoe veel lichter het nieuwe chassis is. Het enige wat ik weet is dat het later in het jaar komt', aldus de Red Bull-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws