Beelden van de eerste training met Davidson: 'Flinke opgave voor Red Bull' Formule 1
Formule 1

Beelden van de eerste training met Davidson: 'Flinke opgave voor Red Bull'

Beelden van de eerste training met Davidson: 'Flinke opgave voor Red Bull'

Anthony Davidson laat bij Sky Sports zien hoe lastig de omstandigheden waren voor de coureurs in de eerste vrije training. Volgens de Brit is Ferrari verreweg de snelste op het Italiaanse circuit en zullen de coureurs in natte omstandigheden erg op moeten letten.

In een door regen geteisterde eerste vrije training was het Charles Leclerc die zich vooraan de tijdstabel meldde. Er werd voorafgaand aan de enige training van de vrijdag al een Formule 2-sessie afgelast, zo nat was het circuit in Imola. Toen de sessie eenmaal op gang kwam, bleek al snel waarom de F2-sessie geen doorgang vond. De coureurs hadden het knap lastig met het in bedwang houden van het materiaal.

Geen temperatuur in de banden

Anthony Davidson ziet wel waarom de coureurs het lastig hadden: 'Verschillende teams hadden moeite om hun banden op te warmen waardoor er geen grip in zowel het rubber als de baan gevonden kon worden.' De analist ziet verder dat de coureurs al vroeg in de sessie de limieten op zochten omdat ze direct na de eerste vrije training de kwalificatie ingaan. Het leverde spectaculaire beelden op van de trainingssessie die je hieronder via het twitter account van de Formule 1 kan bekijken.

Verschillende coureurs gleden van de baan af in de eerste trainingssessie in Imola.

Ferrari verreweg het snelste team

Naast Davidson had ook Paul Di Resta zijn mening klaar over de situatie op de baan. Volgens de oud-Formule 1-coureur is Ferrari verreweg de snelste op Imola: 'Ferrari heeft zoveel meer downforce wat niet alleen zorgt voor meer grip maar ook voor meer vertrouwen bij de coureurs. Zoals het er nu naar uitziet heeft Ferrari de volledige controle.' Het wordt dus een hele opgave voor Red Bull en Verstappen om het Italiaanse team uit te dagen.

Toch waren er ook problemen bij het Italiaanse team, Leclerc maakt een flinke spin in het eerste deel van de vrije training. Davidson ziet op de skypad dat de Ferrari-coureur te veel over de witte lijnen reed waardoor de Monegask de controle verloor. Het is dus de taak aan de coureur om zoveel mogelijk de verf op de baan te vermijden. Verder was er aandacht voor de kerbs, welke volgens Davidson in natte omstandigheden ook erg verraderlijk kunnen zijn.

Leclerc spint van de baan in de eerste vrije training maar weet zijn auto op te vangen.

Leclerc slaagde er tegen het einde van training wel in om een zeer snelle tijd neer te zetten op de intermediate-banden. Volgens de analist zal Ferrari op de band het meeste tijd winnen: 'Ferrari is verreweg het snelst op de intermediate-band. Bij Red Bull is het gissen naar oplossingen, misschien willen ze nu juist meer regen om op de 'full-wets' te blijven rijden, maar zelfs dan wordt het een lastig verhaal. Red Bull zal alles uit de kast moeten halen om Ferrari te verslaan', aldus de Sky-analist.

Een rondje op Imola vanuit de helmcamera van Alex Albon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws