Sainz over dit seizoen: 'Dit is het jaar waar ik het meeste heb geleerd sinds mijn debuut' Formule 1
Formule 1

Sainz over dit seizoen: 'Dit is het jaar waar ik het meeste heb geleerd sinds mijn debuut'

Sainz over dit seizoen: 'Dit is het jaar waar ik het meeste heb geleerd sinds mijn debuut'

Carlos Sainz heeft aangegeven dat dit seizoen het jaar is waarin hij het meeste heeft geleerd sinds zijn debuut in 2015. De Spanjaard geeft aan dat hij veel dingen moest aanpassen, waaronder zijn rijstijl. Het heeft hem echter toen het lukte gemaakt tot een beter coureur volgens de Ferrari-coureur. Sainz is daarnaast positief over de ontwikkeling van het team en de kansen in 2023.

Sainz was eerlijk dat hij enorm veel moeite deed om te leren rijden met zijn F1-75, en dat hij in de loop van het seizoen aanzienlijk is verbeterd. Hij werd donderdag in São Paulo op de persconferentie over de kwestie gevraagd: 'In die zin denk ik dat dit het jaar is dat ik het meest heb geleerd sinds 2015. Dat was mijn eerste jaar in de Formule 1. Daarna had ik zwaardere en gemakkelijkere jaren, maar nooit zo'n uitdagend jaar als 2022.'

Hij vervolgt: 'Ik moest vechten om sommige dingen in mijn rijstijl te veranderen en sommige dingen aan de auto, Ik probeer de auto een beetje dichter bij mijn smaak te krijgen, maar stop ook met het hebben van spiergeheugen tijdens het rijden en reset een beetje zoals ik aan het rijden was , en het duurde lang', legde hij uit. 'Maar tegelijkertijd, zodra het lukte, had ik het gevoel dat ik een grote stap voorwaarts had gemaakt als coureur in mijn vaardigheden, in mijn ontwikkeling, en ik heb veel geleerd', onthulde Sainz.

Sainz positief over kansen in 2023

De Spanjaard ziet kansen in 2023 en is tevreden met de ontwikkeling die het team doormaakt: 'Als je erover nadenkt, ik stond op pole in Austin. Het is dus zo dat onze auto eigenlijk niet zo ver van de Red Bull af staat. En waar we ons op moeten concentreren, is proberen de banden van volgend jaar te begrijpen', zei Sainz, verwijzend naar Ferrari's chronische bandenslijtageproblemen tijdens races.

'En voor de strategie, race-uitvoering, bandenbeheer, dat is nog een stap die we volgend jaar willen zetten en waar we al aan werken. Maar qua pure prestaties zitten we niet ver van Red Bull Racing af. We moeten gewoon wat meer vermogen en wat meer downforce in de auto zetten en we zullen op hetzelfde niveau zitten of sneller zijn. Dus laten we hopen dat we dat kunnen doen', besloot hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws