Haas wil voorafgaand aan Grand Prix van Abu Dhabi tweede coureur bekendmaken Formule 1
Formule 1

Haas wil voorafgaand aan Grand Prix van Abu Dhabi tweede coureur bekendmaken

Haas wil voorafgaand aan Grand Prix van Abu Dhabi tweede coureur bekendmaken

Günther Steiner heeft tegen Autosport.com aangegeven dat hij volgende week wil bekendmaken wie het lege zitje bij Haas gaat invullen. Steiner geeft aan geen haast te hebben met beslissen doordat Haas het enige overgebleven zitje in de Formule 1 nog is. Daardoor hoeft het team niet te vrezen dat het een coureur aan een ander team zal verliezen. Voorafgaand aan de test in Abu Dhabi voor volgend seizoen wil het team de tweede coureur bekend gemaakt hebben.

Haas overweegt momenteel of het volgend jaar voor een derde seizoen met Mick Schumacher wil doorgaan, of hem zal vervangen door ex-Renault, Force India, Sauber en Williams-coureur Nico Hulkenberg. Schumacher worstelde dit seizoen om teamgenoot Kevin Magnussen te evenaren. De Duitser scoorde half zoveel punten als de Deen en eindigde slechts twee keer in de top tien.

'We willen de coureur die volgend jaar voor ons zal rijden in de Abu Dhabi-test laten rijden, dat is het enige wat we willen doen', zei Steiner. 'Voor de rest proberen we de best mogelijke beslissing te nemen, en tijd helpt om goede beslissingen te nemen. Ik denk dat we volgend jaar een stap zullen maken met de ontwikkeling van onze auto's.'

Haas denkt aan de middellange termijn

Steiner geeft aan niet meer zo erg naar de korte termijn te kijken: 'We hebben veel gedaan, we hebben veel geanalyseerd, wat hebben we dit jaar gedaan, hoe kunnen we het team verbeteren. Dat ligt niet aan één race, zoals veel mensen zeggen. We denken alleen aan de middellange termijn, niet alleen aan de korte termijn. Korte termijn was een paar jaar geleden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws