'Sainz wint één race, Hamilton kan niet meer rijden: F1-fans, we zijn zo impulsief' Formule 1
Formule 1

'Sainz wint één race, Hamilton kan niet meer rijden: F1-fans, we zijn zo impulsief'

'Sainz wint één race, Hamilton kan niet meer rijden: F1-fans, we zijn zo impulsief'

F1-presentator en commentator Matt Gallagher waarschuwt F1-fans om niet te impulsief te reageren op Carlos Sainz' overwinning in Australië en de uitvalbeurt van Lewis Hamilton. De Brit denkt niet dat Ferrari spijt heeft van haar beslissing om na 2024 niet verder te gaan met de Spanjaard. Volgens Gallagher moeten de fans niet vergeten dat Hamilton zeker wel een F1-auto kan besturen.

Amper twee weken na zijn operatie aan een blindedarmontsteking vierde Sainz zijn overwinning in Australië. De Spanjaard deed het tijdens de kwalificatie al goed, maar het lukte hem niet om de poleposition bij Red Bull Racing weg te houden. Op zondag profiteerde de Ferrari-coureur van de uitvalbeurt van Max Verstappen, maar reed ook een foutloze race naar de streep om zijn derde zege van zijn carrière te boeken. Hamilton viel uit, nadat de kwalificatiedag al behoorlijk teleurstellend was. De prestaties van de Spanjaard vallen op, terwijl die van Hamilton ook op vallen, maar op een negatieve manier. Krijgt Ferrari spijt van haar beslissing?

'Nee, nee', begint Gallagher in de Sky Sports F1-podcast. 'F1-fans, we zijn zo impulsief', richt hij zich tot de fans. 'Carlos Sainz wint één race. Lewis Hamilton kan niet meer rijden. Laten we niet vergeten dat Lewis absoluut een Formule 1-auto kan besturen', vervolgt Gallagher. 'Ja, hij is niet goed begonnen aan het seizoen. Hij wint de kwalificatieduels niet van George, en dat met een halve tiende, een tiende, en plotseling is het een groot ding. Voor Ferrari is er geen spijt omdat je niet alleen Lewis Hamilton krijgt, je hebt het verhaal, je hebt de hoeveelheid aandacht die er volgend jaar op Ferrari zal zijn. Sainz zou zijn stoel niet hebben verloren aan veel coureurs, behalve aan Hamilton en Verstappen, en Hamilton klopte helaas (voor Sainz, red.) aan.'

Tekst gaat verder onder de foto.

carlos sainz leclerc podium australie ferrari
De zege van Sainz in Australië zorgde voor veel discussie onder de Mercedes- en Ferrari-fans. (Foto: Ferrari F1 Media)

'Vorig jaar werd hij bijna tweede achter Red Bull'

Volgens Gallagher is die ene zege die Sainz nu pakt geen weerspiegeling van Sainz als coureur. 'Het feit is dat je Lewis Hamilton hebt met al zijn onderscheidingen die graag een kans wil wagen in de rode auto, dus nee ik denk niet dat Ferrari er spijt van gaat krijgen. Kijk eens naar hoe de waarde van Ferrari steeg toen Hamilton werd aangekondigd.' De Brit denkt dat Ferrari het meeste gaat maken met Sainz en de samenwerking tussen de teamgenoten van Ferrari. 'Maar volgend jaar zullen de F1-fans een ongelooflijk verhaal zien ontvouwen', gaat Gallagher verder.

Gallagher gelooft niet dat Ferrari spijt zal hebben van het behouden van Leclerc in plaats van Sainz, zelfs als de Spanjaard zes races wint tegenover de één van zijn teamgenoot. 'Dat is dan heel hypothetisch', zegt hij. 'En ik denk dat we nog een paar problemen met de remmen van Max Verstappen nodig hebben voor dat scenario', lacht de Brit. 'Maar nee, ik zal zeggen dat zelfs dan het geweldig zal zijn voor Carlos om zijn Ferrari-carrière op die manier af te sluiten. Ze hebben Lewis die zich aansluit. Ik klink als een heel grote fan van hem, maar je moet respecteren wat hij in huis heeft. Vorig jaar eindigde hij bijna als tweede in een Mercedes tegenover een Red Bull in het kampioenschap voor coureurs. Hij heeft het nog steeds.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws