Hamilton onder vuur ondanks DNF: 'Een rookie mistake' Formule 1
Formule 1

Hamilton onder vuur ondanks DNF: 'Een rookie mistake'

Hamilton onder vuur ondanks DNF: 'Een rookie mistake'

Hoewel de race van Lewis Hamilton in Australië beëindigd werd door een motorprobleem, kan de coureur zelf ook op flinke kritiek rekenen. In F1 Aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, zijn de gasten allesbehalve terughoudend. ‘Het is altijd geklaag’, vindt Daniëlle Geel, teammanager bij Van Amersfoort Racing.

‘Geklaag over de auto, geklaag richting het team, maar hij kijkt niet naar zichzelf’, verwijt ze de zevenvoudig wereldkampioen. ‘Hij heeft de ervaring, maar je moet ook bij jezelf nagaan hoe je de auto wilt hebben', geeft ze aan. 'Met jouw feedback bouwen zij de auto op’, is de teammanager van mening, ondanks dat Hamilton zelf al meerdere malen heeft aangegeven dat er op dat gebied niet naar hem geluisterd werd.

Presentator Mattie Valk is wat milder en zou de Brit zelfs graag nog een wereldkampioenschap zien winnen. ‘Ik denk dat hij wel handenwrijvend zit te wachten op die Ferrari als hij ziet wat daar gaande is’, relativeert hij. ‘We moeten het erover eens zijn, ze groeien naar een momentum toe.’ Frans Verschuur is het hier mee eens, maar denkt toch dat Hamilton geen topresultaten zal behalen bij Ferrari, laat staan een achtste kampioenschap. ‘Niet level Bottas ofzo', benadrukt hij. 'Maar ik denk niet dat hij kan opbrengen wat Alonso opbrengt.’

Hamilton zit in een neerwaartse spiraal die niet meer omhoog zal gaan

De heren zijn het erover eens dat het wel eens goed mogelijk kan zijn dat Hamilton al helemaal klaar is met Mercedes en dus daarom niet de motivatie heeft om nog voor goede resultaten te gaan met het oog op de betere auto in 2025. ‘Wat ik echt heel zwak vond, was dat hij er voordat hij uitviel al in zijn eentje afgaat. Een rookie mistake’, vindt Lamborghini-fabrieksrijder Jeroen Mul. ‘We zagen hem zeven jaar lang aan de top en nu zie je hem er kleurloos in zijn eentje afgaan.’ Een verlies aan focus zou volgens hem de reden zijn. ‘De auto is niet snel genoeg, maar niet onrijdbaar’, is Mul van mening. Verschuur is het met hem eens en heeft harde woorden voor de man uit Stevenage. ‘Dat is een neerwaartse spiraal en hij is te oud en niet gemotiveerd genoeg om deze weer omhoog te krijgen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws