Sainz zou Red Bull-aanbod op zak hebben: 'Hij probeert nog een paar miljoen extra te krijgen' Formule 1
Formule 1

Sainz zou Red Bull-aanbod op zak hebben: 'Hij probeert nog een paar miljoen extra te krijgen'

Sainz zou Red Bull-aanbod op zak hebben: 'Hij probeert nog een paar miljoen extra te krijgen'

Nico Rosberg was als analist van de partij in China, en de Duitser heeft gezien zijn recente verleden in de sport nog de nodige connecties, en weet dus het een en ander van wat zich achter de schermen afspeelt. De 2016-wereldkampioen meent te weten dat Carlos Sainz een aanbod van Red Bull Racing op tafel heeft liggen. Rosberg denkt echt dat de familie Sainz financieel betere afspraken probeert af te dingen.

Het 2024-seizoen van Sainz begon met een domper. Op de openingsdag van februari werd wereldkundig gemaakt dat Lewis Hamilton vanaf 2025 een Ferrari-pak zal aantrekken, en aangezien eigen talent Charles Leclerc vlak daarvoor een nieuw langdurig contract getekend had, wist Sainz wel hoe laat het was. Het voormalige Red Bull-talent moet op zoek naar een nieuwe werkgever, en lijkt hiervoor drie opties te hebben.

Outsider Aston Martin leek af te vallen toen landgenoot Fernando Alonso bekendmaakte dat hij minimaal tot en met 2026 voor het Britse team rijdt, en dus zijn Red Bull Racing, Mercedes, en Audi nu de overgebleven opties van de 29-jarige coureur. Sainz heeft een drukke seizoenstart achter de rug, want de Ferrari-coureur ontbrak in Saoedi-Arabië nog vanwege een blindedarmonsteking, en won vervolgens in Australië bij zijn terugkeer de Grand Prix.

Sainz senior praat met Horner

Via zijn sterke optredens heeft Sainz zich bij de drie eerdergenoemde teams in de kijker gereden. Audi zou Sainz een aanbod gedaan hebben, inclusief ultimatum, waarvan Red Bull-adviseur Helmut Marko zei dat Red Bull dat torenhoge bod niet kon matchen. Rosberg meent echter dat Sainz wel degelijk een aanbod van Red Bull heeft. 'Ze hebben een aanbod aan Carlos Sainz gedaan, en ik zag zijn vader dit weekend nog met Christian Horner praten', vertelt Rosberg aan Sky Sports F1.

Rosberg denkt dat dit over het salaris zou gaan. 'Het schijnt zo te zien dat Horner een beetje gierig was geweest met het aanbod, dus ik vermoed dat ze nog een paar miljoen extra proberen te krijgen', lacht de voormalige Mercedes-coureur. Mocht het kloppen dat Sainz die aanbiedingen op zak hebben, dan zal hij zijn Audi-aanbod vermoedelijk inzetten om een hoger salaris bij Red Bull af te dingen. Red Bull zal op haar beurt weer inspelen op het gegeven dat ze het enige echt competitieve stoeltje beschikbaar hebben.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws