Steiner bevestigt beweging rondom om Haas qua sponsors: 'Niet direct aan boord springen' Formule 1
Formule 1

Steiner bevestigt beweging rondom om Haas qua sponsors: 'Niet direct aan boord springen'

Steiner bevestigt beweging rondom om Haas qua sponsors: 'Niet direct aan boord springen'

Haas zal niet zo snel meer een overhaaste beslissing nemen als het aankomt op hoofdsponsors. De Amerikaanse renstal heeft van haar fouten geleerd na de mislukte samenwerkingen met Rich Energy en Uralkali. Guenther Steiner laat weten dat er enkele dingen spelen rondom zijn team, maar dat het team niet haastig op zoek is naar een nieuwe sponsor.

Haas heeft al meerdere malen problemen gekend met titelsponsors. Vorige week werd duidelijk dat Haas het verzoek om het sponsorgeld terug te storten naar voormalig titelsponsor Uralkali niet wilde inwilligen. Steiner zegt dat het team in de toekomst geen overhaaste beslissingen meer zal nemen. 'Er is nu veel beweging, maar we springen niet direct bij iemand aan boord', wordt Steiner geciteerd door Motorsport.com. 'We gaan onze tijd nemen, doen het op onze manier en dan nemen we een beslissing.'

Hiermee lijkt het team geleerd te hebben van haar eerdere fouten. Rich Energy verlangde in 2019 goede prestaties van Haas, maar die bleven uit. Hierop besloot de William Storey, de CEO van Rich Energy, het contract te verscheuren. Uralkali staat natuurlijk onder leiding van oligarch Dmitry Mazepin, die banden heeft met het Kremlin. Door de oorlog in Oekraïne besloot Haas zelf het contract te ontbinden. 'We zijn op dit moment veilig. Het heeft geen zin om nu overhaast iets te doen en er dan zes maanden later spijt van te hebben.'

Haas wacht op juiste deal

Haas zit qua financiën op het moment veilig, geeft Steiner toe. Het team zit dan ook in een positie om alles rustig te kunnen overwegen. 'Het gaat om het beste aanbod en de beste sponsor. Soms trap je in de val om alles binnen twee weken gedaan te hebben. Als de deal niet goed is, dan gaan we het ook niet doen. We hebben er net weer een kleinere sponsor bij gekregen. Er zit schot in de zaak, maar het moet wel de juiste partij zijn', aldus Steiner.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws