Seidl vindt voor beide Mercedessen eindigen een te lage doelstelling Formule 1
Formule 1

Seidl vindt voor beide Mercedessen eindigen een te lage doelstelling

Seidl vindt voor beide Mercedessen eindigen een te lage doelstelling

Andreas Seidl haalt er geen voldoening uit om voor beide Mercedessen te eindigen tijdens een race. Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna wist Lando Norris een podium te scoren en daarmee zowel George Russell als Lewis Hamilton achter zich te laten. Toch heeft het team van McLaren de lat een stuk hoger gelegd voor de komende jaren.

McLaren begon nog slecht aan het nieuwe seizoen, maar sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft de Britse renstal consistent punten weten te scoren. In Imola finishte Norris zelfs voor beide Mercedessen. Dat is extra pijnlijk, omdat de Duitse renstal haar motoren levert aan McLaren. 'Het doet mij echt geen plezier om een weekend voor Mercedes te staan', vertelt Seidl aan Motorsport.com. 'Ons doel is om races te winnen, maar op die positie zijn we nog niet.'

Momenteel zijn Ferrari en Red Bull Racing de dominante krachten in de Formule 1. Afgelopen weekend kon Norris dan ook geen moment aan de deur kloppen bij Charles Leclerc en reed hij een eenzame race. 'We willen in de komende jaren het gat naar de topteams dichten. We hebben al enkele wijzigingen doorgevoerd en het is nu zaak om op elkaar te bouwen. Het uiteindelijke doel is om sneller te worden.'

Seidl waakt voor te veel optimisme

McLaren wil natuurlijk het goede gevoel van afgelopen weekend meenemen naar de aankomende Grand Prix van Miami. Desondanks waakt Seidl voor te veel optimisme. 'De paddock staat nooit stil. Toch vertrouw ik erop dat we ons dusdanig hebben verbeterd en dat het hele pakket in staat is om Q3 te halen. Maar het gaat niet alleen om rondetijden. We moeten ook een heel weekend alles goed aan elkaar kunnen knopen. Een resultaat zoals in Imola is dan in ieder geval een goede motivatie', aldus de McLaren-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws