Ralf Schumacher fel na matig weekend Mick: 'Dit mag niet gebeuren' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher fel na matig weekend Mick: 'Dit mag niet gebeuren'

Ralf Schumacher fel na matig weekend Mick: 'Dit mag niet gebeuren'

Ralf Schumacher weet dat zijn neef, Mick Schumacher, aan snelheid moet winnen. De jonge Duitser maakt momenteel geregeld fouten in zijn tweede F1-seizoen en weet teamgenoot Kevin Magnussen niet bij te houden. Wil hij zijn toekomst in de koningsklasse veiligstellen dan moet hij zijn Haas-collega wel verschalken.

'Er was meer mogelijk voor Mick', stelt Schumacher, die de wedstijd van zijn familiegenoot bij Sky Sports analyseert. 'Hij kende een zwak weekend, maar kan dat snel weer rechttrekken.' Na de kwalificatie bezette Schumacher een prima twaalfde plaats, waar hij in de sprintrace zelfs een tiende positie van maakte. Tijdens de eerste ronde van de hoofdrace spinde hij echter en maakte hij de goede voorbereiding ongedaan.

Schumacher denkt dat zijn neef moet kijken naar Sebastian Vettel, die in Australië de neus van zijn Aston Martin vernielde met een onnodige spin. 'Vettel heeft aangetoond dat je na zo'n weekend snel terug kan veren. In Australië maakte hij nog veel fouten, maar in Imola was het goed. Mick kan daar een voorbeeld aan nemen.'

Schumacher: 'Dit mag niet gebeuren'

Dat de Haas-coureur een ondermaats weekend kende, was naar omstandigheden niet heel verrassend, maar toch benadrukt Schumacher dat Mick beter moet presteren om zijn waarde te tonen in de sport: 'Zo'n start op een nat wegdek is lastig en het kan gebeuren dat je de auto dan kwijtraakt. Het moet gezegd worden dat dit niet mag gebeuren. In de komende races moet hij ook voor Magnussen gaan rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws