Steiner: 'Eindelijk kans voor Schumacher om op pole te komen!' Formule 1
Formule 1

Steiner: 'Eindelijk kans voor Schumacher om op pole te komen!'

Steiner: 'Eindelijk kans voor Schumacher om op pole te komen!'

Haas-teambaas Günther Steiner beleeft met zijn team een heel moeilijk seizoen in de Formule 1. Het team van eigenaar Gene Haas staat nog altijd puntloos onderaan in het constructeurskampioenschap en uitzicht op punten is er niet echt. Toch ziet Steiner kans om één van zijn auto's op pole position te krijgen, zegt hij knipogend tegen Speedweek.

Hoogtepunten voor Haas zijn er niet tot nauwelijks dit seizoen. Het Amerikaanse raceteam zal het moeten doen met een twaalfde plaats in Hongarije voor Mick Schumacher, wie nog altijd zijn teamgenoot Nikita Mazepin met overtuiging verslaat. 'Het is zeker niet makkelijk voor Mick en Nikita, maar ze leren dit jaar veel. En daar zullen ze van profiteren als we komend seizoen competitiever zijn. Vooral het gedrag in de drukte na de start is een geweldige oefening', geeft Steiner aan.

'Normaal gesproken kwalificeren wij rond de zeventiende of achttiende plaats, maar nu komen we in het stadium van het kampioenschap waarbij velen hun motors zullen moeten wisselen. Als dat gebeurt, en iedereen krijgt gridstraffen, is er eindelijk een kans voor ons om op pole te staan!' zegt de Zuid-Tiroler met een twinkeling in zijn ogen. De 56-jarige teambaas bewijst wederom maar eens dat hij over droge humor beschikt.

Steiner: 'Dit is voor iedereen in dit team zwaar'

De rookie-coureurs van Haas zijn niet de enige die het moeilijk hebben. Alle teamleden moeten zich aanpassen aan de zware ritmes van dit jaar. 'Natuurlijk is het moeilijk voor iedereen in het team. Maar Austin heeft ook laten zien dat de Formule 1 een grote populariteit geniet, de vraag naar de koningsklasse neemt toe en als we de fans een goede show kunnen geven accepteren we graag zo'n triple header. Het ritme is scherp, maar op een gegeven moment wen je eraan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws