Mick Schumacher

Mick Schumacher is een 21 jaar oude coureur, die momenteel uitkomt in de Formule 2. Schumacher is vooral bekend omdat hij de zoon is van racelegende Michael Schumacher, die na een noodlottig skiongeluk lang in coma lag en inmiddels hevige hersenschade heeft opgelopen als gevolg van het incident. Schumacher Junior is opgenomen in het Ferrari-talentenprogramma en rijdt voor Prema in de Formule 2; de opstapklasse voor de Formule 1.

Schumachers racecarrière kende relatief laat succes, maar dat betekent niet dat de Duitser geen prijzen binnenhaalde. In 2018 won hij namelijk de Europese Formule 3, waarna hij het hogerop zocht in de Formule 2. In 2019 wist hij daar echter nog geen naam te maken, alhoewel hij wel 1 van de 22 races wist te winnen. Ook in 2020 rijdt Schumacher voor hetzelfde team in die klasse.

Schumacher betrokken bij F1 test Ferrari

Schumacher was in 2019 al even te bewonderen in de Formule 1-auto van Ferrari. In Bahrein mocht het jonge talent plaatsnemen in de SF90, tijdens de in-season tests in Bahrein. Hij zette daar een 1:32.552 neer, een tijd die drie seconden langzamer bleek dan de snelste rondetijd van Max Verstappen. 

Meer nieuws