Steiner: 'Mensen denken dat omdat je laatste rijdt, je failliet bent en je nooit meer zal herstellen' Formule 1
Formule 1

Steiner: 'Mensen denken dat omdat je laatste rijdt, je failliet bent en je nooit meer zal herstellen'

Steiner: 'Mensen denken dat omdat je laatste rijdt, je failliet bent en je nooit meer zal herstellen'

Günther Steiner staat nog steeds achter Haas' beslissing om in 2021 de bolide niet te ontwikkelen. Om geld te besparen en een stap te zetten met de introductie van de reglementswijzigingen besloot de Amerikaanse renstal alle financiële middelen in dat jaar te pompen. Voor de neutrale toeschouwer niet altijd begrijpelijk, maar als teambaas van een van de kleinste teams van de F1-grid wel.

'Mensen denken dat omdat je laatste rijdt, je failliet bent, je nooit meer zal herstellen en uit de sport zal stappen. Zo zit het totaal niet', laat Steiner weten als Autocar hem vraagt naar de strategie die het team hanteert. In 2021 valt Haas tegen en Nikita Mazepin en Mick Schumacher hebben beiden dan ook nog geen punt weten te halen. In het geleverde materiaal niet heel vreemd, overigens.

Steiner vindt dat je als hekkensluiter weggezet wordt als schlemiel en dat dat totaal niet terecht is: 'Als je laatste rijdt, ben je geen idioot. We hebben uitstekende seizoenen gekend en veel mensen die bij ons begonnen zijn, zitten er nog steeds. We moeten gewoon energie stoppen in wat we doen en dan komen we terug.' Hij heeft er dus vertrouwen in dat hij met hard werken het team weer op de rails krijgt.

Steiner en Haas hopen op 2022

Volgend jaar vinden er grote reglementswijzigingen plaats waar Haas dus al aardig op geanticipeerd heeft. De vraag is hoe groot de stap zal zijn. Ook de Italiaan weet het niet. Een vijfde plek in de titelstrijd vindt hij niet per se nodig, als ze maar aansluiting kunnen vinden bij het middenveld. 'Dat is ons doel en ik denk dat we na de reglementswijzigingen daar prima kans op maken', besluit hij.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws