Steiner verlaat Haas op korte termijn niet voor topteam: 'Het is nog steeds mijn geesteskind' Formule 1
Formule 1

Steiner verlaat Haas op korte termijn niet voor topteam: 'Het is nog steeds mijn geesteskind'

Steiner verlaat Haas op korte termijn niet voor topteam: 'Het is nog steeds mijn geesteskind'

Günther Steiner heeft geen plannen om Haas op korte termijn te verruilen voor één van de topteams in de Formule 1. De 58-jarige Italiaan laat in een exclusief interview met Mirror Sport weten dat hij er de voorkeur aan geeft om Haas naar de top te brengen. Op de lange termijn zou een overstap naar een ander F1-team volgens Steiner echter wel tot de mogelijkheden behoren.

Steiner is al sinds de entree van Haas in de koningsklasse van de autosport, de teambaas van het Amerikaanse F1-team. De Italiaan is inmiddels al aan zijn achtste seizoen bezig, maar hij wist nog nimmer een podiumplaats te scoren met één van de coureurs. Als hem gevraagd wordt of hij niet graag de overstap naar een topteam zou willen maken in de hoop grote successen te boeken, is hij stellig.

'Nee', zegt Steiner in gesprek met Mirror Sport. 'Wat ik graag zou doen, is van Haas een winnend team te maken. Dat is de wens die ik heb. Die is groter dan naar een team gaan dat al aan het winnen is en daar dan gewoon teambaas van zijn. Ik ben een Haas-man, ik weet het niet voor het leven, maar voorlopig wel', zet Steiner de deur dus wel op een kier.

Waarom Steiner Haas nog niet wil verlaten

Steiner heeft op de korte termijn dus geen plannen om Haas te verlaten. De 58-jarige legt uit waarom. 'De passie komt voort uit het idee dat ik had om een team op te richten. Ik had het geld niet en heb het nog steeds niet, maar ik vond meneer Haas die de passie had en het geld had om het te doen. Als je ergens bij betrokken bent, dan denk ik dat je er meer aan gehecht bent dan wanneer je voor een bepaalde tijd aangesteld bent als teambaas. Dat is een verschil. Ook al is het team niet van mij, het is nog steeds mijn geesteskind.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws