Stella blijft voorzichtig: 'Er is geen tijd om van resultaten te genieten' Formule 1
Formule 1

Stella blijft voorzichtig: 'Er is geen tijd om van resultaten te genieten'

Stella blijft voorzichtig: 'Er is geen tijd om van resultaten te genieten'

Sinds het team van McLaren in Miami met upgrades kwam voor de MCL38 doet het Britse team serieus mee in de strijd om raceoverwinningen. Sterker nog, in Miami wist Lando Norris de overwinning op zijn naam te schrijven. Drie weken later kwam teamgenoot Oscar Piastri op het iconische circuit van Monaco als tweede over de finishlijn. Genoeg reden voor het papaya-team om optimistisch te zijn. Desalniettemin wilde Andrea Stella in Canada niet te hard van stapel lopen voor de camera van F1.com.

Ondanks de goede resultaten van de afgelopen paar races, zou het volgens Stella onverstandig zijn om als team in de relax-modus te gaan. 'Natuurlijk is het team opgetogen. We zijn blij dat we deze fantastische resultaten hebben kunnen behalen, met name als je nagaat waar we een jaar geleden nog stonden. Tegelijkertijd is de F1 zo competitief dat er echt geen tijd is om te ontspannen en van de resultaten te genieten', vertelt hij.

Gaten worden kleiner

Volgens Stella is er momenteel nog heel hard werk nodig wil het team ontspannen aan een raceweekend beginnen. 'We moeten ons met heel veel zorgvuldigheid voorbereiden. We moeten geconcentreerd zijn. En dat is momenteel ook het geval. Dus aan de ene kant zijn we blij en aan de andere kant blijven we heel vastberaden en gefocust.' De teambaas vreest dat als het team niet scherp genoeg blijft, de kans op een podium weer als sneeuw voor de zon kan verdwijnen. 'We maken nog steeds kans om te strijden voor een aantal belangrijke resultaten. Maar als wij het ten opzichte van Mercedes, Ferrari, Red Bull en een paar andere teams niet goed doen, kunnen we heel ver van een podium verwijderd zijn', vertelt de Italiaan.

Stella denkt dat het in Canada niet persé makkelijk gaat worden om een podiumplaats te behalen. 'Ik hoop dat we er gedurende het weekend achterkomen dat we de performance hebben waarmee we kunnen strijden voor een podium en misschien zelfs een overwinning. Maar als we kijken naar de data over de afgelopen paar races, zijn een paar teams, waaronder Mercedes, helemaal niet zo ver verwijderd van elkaar. Dat betekent dat de baanconditie en andere omstandigheden de pikorde volledig kunnen veranderen.' Dit gegeven zorgt ervoor dat Stella niet te hard van stapel wil lopen. 'Als iemand het dan beter doet dan wij, verdient diegene het om te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws