Stroll niet pijnvrij tijdens GP Bahrein: 'Leek erop dat het moeilijk zou worden' Formule 1
Formule 1

Stroll niet pijnvrij tijdens GP Bahrein: 'Leek erop dat het moeilijk zou worden'

Stroll niet pijnvrij tijdens GP Bahrein: 'Leek erop dat het moeilijk zou worden'

Lance Stroll zit aankomend weekend in de auto bij Aston Martin, maar de coureur zal niet pijnvrij de bolide kunnen besturen. De Aston Martin-rijder viel tijdens de winterstop van zijn fiets en toen brak hij zijn pols, die later geopereerd moest worden. Ondanks de pijn die Stroll ervaart, hebben de artsen de seinen op groen gezet voor de coureur om de Grand Prix van Bahrein te verrijden.

Stroll geeft uitleg over het voorval in de winterstop. 'Ik viel van mijn fiets en brak mijn pols', wordt de coureur geciteerd door Motorsport.com. 'De rechterpols is geopereerd, het was een routinematige operatie en er was wat fysiotherapie en revalidatie nodig om hier te kunnen rijden.' Deze week werd duidelijk dat Stroll kon rijden. 'Ik heb dinsdag en woensdag in de sim gezeten, ik voel me sterk. We hebben de kracht van het stuur opgevoerd en het voelde alsof ik genoeg kracht had en ook de hobbels leverden geen problemen op.'

'Het is altijd lastig met dit soort blessures, de eerste dagen waren niet heel goed', geeft de Canadees toe. Felipe Drugovich moest naast Fernando Alonso de testdagen op zich nemen bij Aston Martin. Ook heerste er het gevoel dat Drugovich in ieder geval de eerste race voor zijn rekening moest nemen. 'Het leek erop dat het moeilijk zou worden om de race te halen, maar de laatste vier of vijf dagen ging ik elke keer vlot vooruit. Ik heb toestemming van de artsen en ze hebben er vertrouwen in dat ik gewoon kan racen.'

Stroll: 'Het weerhoudt me niet om dit weekend te rijden'

Dat Stroll in de raceauto mag stappen dit weekend betekent niet dat de coureur pijnvrij is als hij in de auto zit. Toch is Stroll ervan overtuigd dat het hem niet in de weg zal zitten tijdens de Grand Prix van Bahrein. 'Natuurlijk is er pijn, maar het voelt goed. Ik voel me goed en dit is niet iets waar ik van schrik. Ik kon normaal rijden, ook al is het niet helemaal comfortabel. Maar dat weerhoudt mij er niet van om dit weekend te rijden', zegt een vastberaden Stroll.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws