Update | 'Stroll naar Engeland om in de simulator te stappen' Formule 1
Formule 1

Update | 'Stroll naar Engeland om in de simulator te stappen'

Update | 'Stroll naar Engeland om in de simulator te stappen'

Het team van Aston Martin heeft bevestigd dat niet Sebastian Vettel, maar regerend Formule 2-kampioen Felipe Drugovich de vervanger van Lance Stroll zal zijn, mocht Stroll niet in staat zijn om deel te nemen aan de Grand Prix van Bahrein. Het team geeft daarnaast aan dat ze Stroll elke kans willen bieden om te racen, afhankelijk van het herstel van zijn blessure. Gisteren hielp Aston Martin-teambaas Mike Krack nog geruchten over een tijdelijke terugkeer van Vettel de wereld in nadat hij een terugkeer van de Duitser niet wilde uitsluiten.

Lance Stroll raakte geblesseerd bij een fietsongeluk tijdens een training in het zuiden van Spanje. Verschillende media melden dat Stroll een operatie heeft moeten ondergaan aan zijn rechterarm, waardoor deelname aan de Grand Prix van Bahrein hoogst onzeker lijkt. Het team van Aston Martin heeft zelf nog niks bevestigd over de blessure van Stroll, maar de verwachting is dat ze in de komende dagen uitsluitsel zullen geven over deelname aan de Grand Prix van Bahrein. Mocht er sprake zijn van een serieuzere blessure, kunnen mogelijk ook de Grand Prix' van Saoedi Arabië en Australië nog in gevaar komen.

Felipe Drugovich weet nu dus dat hij zijn debuut in de Formule 1 zal maken als Lance Stroll niet in staat is om deel te nemen aan de Grand Prix van Bahrein. Drugovich zou daarmee de eerste Braziliaanse Formule 1-coureur worden sinds Felipe Massa. De 22-jarige Drugovich wist afgelopen seizoen de titel in de Formule 2 te winnen in dienst van het Nederlandse MP Motorsport, waarna hij werd aangesteld als test- en reservecoureur van Aston Martin. Hij nam afgelopen week al deel aan de testdagen als vervanger van Lance Stroll. Als Drugovich inderdaad in actie komt, is dat de vierde keer in vier seizoenen tijd dat Aston Martin een van haar vaste coureurs moet vervangen, nadat in 2020 eerst Sergio Pérez en later Lance Stroll getroffen werden door het coronavirus, en Sebastian Vettel hetzelfde lot onderging in 2022. In alle gevallen was Nico Hülkenberg de vervanger.

Geruchten over Vettel

Hoewel Drugovich de officiële test- en reservecoureur van Aston Martin is, kwamen de geruchten over een tijdelijke terugkeer van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel gisteren toch op gang nadat Mike Krack aangaf telefonisch contact gehad te hebben met de Duitser. Daarnaast weigerde hij uit te sluiten dat Vettel Stroll zou vervangen. Vettel nam in november afscheid van de Formule 1, maar gaf eerder al aan wel open te staan voor een eenmalige terugkeer tijdens de Grand Prix van Japan. Het is echter zeer de vraag of Vettel fysiek nog in dezelfde conditie verkeert als enkele maanden geleden. Naast Sebastian Vettel waren er eventueel ook nog andere opties voor Aston Martin. Stoffel Vandoorne is net als Drugovich een officiële testcoureur voor Aston Martin, maar heeft verplichtingen in de Formule E. Mick Schumacher is wel aanwezig in Bahrein en had als reservecoureur van Mercedes ook nog een optie kunnen zijn, maar Aston Martin toont dus haar vertrouwen in Drugovich.

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Update | 'Stroll naar Engeland om in de simulator te stappen'

Lance Stroll is onderweg van Barcelona naar Engeland om daar naar de fabriek van Aston Martin te gaan. Het was de bedoeling dat de coureur, die tijdens de testdagen aan de zijlijn stond vanwege een blessure aan zijn pols(en), op zondag al in de simulator zou stappen. Nu lijkt hij dat op maandag te gaan doen. Het is nog maar de vraag of hij aankomend weekend de Grand Prix van Bahrein kan verrijden. Zo niet, dan stapt Felipe Drugovich opnieuw in de Aston Martin-bolide naast Fernando Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws