Russell overtuigd van upgrade Mercedes: 'We hebben meer snelheid dit weekend' Formule 1
Formule 1

Russell overtuigd van upgrade Mercedes: 'We hebben meer snelheid dit weekend'

Russell overtuigd van upgrade Mercedes: 'We hebben meer snelheid dit weekend'

George Russell verwacht dat Mercedes al voor de Grand Prix van Bahrein wat tijd heeft gewonnen ten opzichte van de testdagen. De Duitse renstal heeft geprobeerd om de luchtweerstand van de W14 te verminderen om zo sneller te zijn over het rechte stuk. Hierdoor kan het team ook wat tijd terugpakken ten opzichte van Red Bull Racing. Toch verwacht de enkelvoudig racewinnaar dat Mercedes met een achterstand aan het seizoen begint.

Vooral één renstal heeft Russell weten te imponeren. 'Ik denk dat we hebben geleerd dat Red Bull er duidelijk heel sterk uitziet', geeft de Brit toe bij RaceFans. 'Tegelijkertijd voelen we dat we nog veel ruimte hebben om te verbeteren. We hebben waarschijnlijk dit weekend iets meer snelheid.' Dat komt door de nieuwe achtervleugel die Mercedes naar het raceweekend brengt. 'Het wordt zeker een uitdagend weekend als we voor de overwinning willen vechten.'

Toch wil Russell zich niet direct neerleggen bij de verhoudingen voor de Grand Prix van Bahrein. 'Ik vertrouw op ons team en als we ons net zo snel ontwikkelen als vorig jaar, beginnen we zeker vanaf een beter punt.' De coureur denkt ook dat de kalender in het voordeel kan spreken voor Mercedes. 'Maar ik denk dat het goede hier is dat er niet te veel races zijn aan het begin van het seizoen, dus dat geeft ons de tijd om in de windtunnel en terug op de fabriek te ontwikkelen om te vechten voor wanneer de belangrijkste races komen.

Russell: 'Red Bull erg sterk in hun luchtweerstand'

Mercedes heeft met de nieuwe achtervleugel een stap willen zetten door één van de zwakke plekken op te lossen. Hiermee kan het team ook wat tijd winnen ten opzichte van Red Bull. 'We zullen waarschijnlijk iets efficiënter zijn op een recht stuk. Red Bull is over het algemeen erg sterk in hun luchtweerstand en ik denk dat we dit weekend een kleine stap vooruit hebben gezet. Dus ik hoop dat dat terug te zien is in de speed traps en dat het bijna een beetje gratis rondetijd is', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws