Felipe Drugovich

Felipe Drugovich is een Braziliaanse coureur, die in de Formule 2 uitkomst voor Uni-Virtuosi Racing. Drugovich begon zijn carrière in 2009 in Brazilië én Europa, waarna hij in 2016 uiteindelijk overstapte naar het formuleracen. Na het behalen van de twaalfde plaats in het kampioenschap zocht hij zijn geluk bij een aantal andere formuleklassen, om vervolgens in 2019 te debuteren in de Formule 3, voor Carlin Buzz Racing. Hier werd hij zestiende in de eindstand.

Bij MP Motorsport kreeg hij de kans om op te stromen naar de Formule 2, waar hij op de Red Bull Ring gelijk de sprintrace op zijn naam kon schrijven. In dit eerste Formule 2-seizoen eindigde Drugovich op de negende plaats in het coureurskampioenschap. In 2021 stapte de Braziliaan over naar Uni-Virtuosi Racing.

In de Formule 2 boekte Drugovich een aantal successen. Hij kon de sprintraces in Oostenrijk en Spanje op zijn naam schrijven, en ook bij de feature race in Bahrein werd hij eerste. In het tweede weekend in Bahrein werd hij derde, om het seizoen uiteindelijk af te sluiten met 121 punten.

Felipe Drugovich Nieuws