Tost schaart Gasly onder de beste F1-rijders: 'Hij kan races winnen' Formule 1
Formule 1

Tost schaart Gasly onder de beste F1-rijders: 'Hij kan races winnen'

Tost schaart Gasly onder de beste F1-rijders: 'Hij kan races winnen'

Franz Tost denkt dat Pierre Gasly één van de beste coureurs is in het huidige veld van de Formule 1. AlphaTauri kent geen beste start aan het 2022-seizoen, nadat alleen Yuki Tsunoda punten wist te scoren tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. Desalniettemin is de teambaas van de Italiaanse renstal ervan overtuigd dat de Franse coureur races kan winnen als hij in een goede auto zit.

Momenteel lijkt dit nog ver weg voor Gasly. AlphaTauri wilde dit seizoen strijden om de vijfde plek in het constructeurskampioenschap, maar de auto lijkt daar nog niet snel genoeg voor. 'Als we hem een goede auto geven, dan kan Gasly races winnen', stelt Tost bij Sport1. 'Het is alleen jammer dat we dat op dit moment niet kunnen doen. Onze ingenieurs moeten daar naar gaan kijken. Maar Gasly is op weg om één van de beste coureurs van de Formule 1 te worden.'

Teamgenoot Tsunoda wist in Imola zowel tijdens de kwalificatie als beide races boven zijn teamgenoot te eindigen. Tost is blij met de progressie die de Japanse coureur laat zien aan het begin van dit seizoen. 'Hij zit nu in zijn tweede jaar in de Formule 1 en we zijn heel erg blij met hem. Ik zeg altijd dat het drie jaar duurt voordat een coureur volledig gewend is in de Formule 1. Hij heeft nog steeds heel veel potentie.'

Tost blij met overwinning Verstappen

Max Verstappen wist in Imola zijn tweede overwinning van het seizoen te boeken. Tost ziet dat Red Bull Racing en Ferrari momenteel van een ander niveau zijn en hij is blij dat Verstappen weer wist te winnen. 'Het wereldkampioenschap is weer wagenwijd open geblazen, dus vanuit dat perspectief was dit een mooi raceweekend. Het duurde maar 41 ronden voordat we op een ronde werden gezet. Dat liet de superioriteit van Verstappen en Red Bull zien', aldus de Oostenrijker.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws